Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Chelsea se drží v čele tabulky, City poprvé udrželo čisté konto

Londýn - Chelsea se udržela v čele anglické Premier League minimálně do příštího týdne. Poté, co porazila Norwich 4:1, je na čele s 19 body a ještě neprohrála. O čtyři body za ní je mistrovský Manchester City, kterému se až v sedmém kole nové sezony podařilo udržet čisté konto a vyhrát druhý zápas v řadě. Arsenal se dokázal oklepat ze své porážky s Chelsea v minulém kole a v malém derby vyhrál nad West Hamem na jeho hřišti 3:1.

Radost Manchesteru City
zdroj: EPA autor: Peter Powell

Zápas přitom pro Chelsea nezačal úplně ideálně - Norwich, který se po odchodu trenéra Paula Lamberta docela trápí, hrál svižně, dobře kombinoval a dostával se do dobrých příležitostí. A z toho těžil i loňský druhý nejlepší anglický střelec po Waynu Rooneym Grant Holt, který se výborně trefil z odraženého míče.

Domácí však skóre rychle otočili - už za tři minuty vyrovnal hlavou Torres, a když ve 22. minutě španělský střelec neuspěl s nůžkami, dorazil jeho pokus Lampard. Další góly "Blues" přidali Hazard a Ivanovič a zajistili týmu poklidný závěr utkání. Chelsea má spolu se City nejlepší útok s 15 zásahy a vedle Arsenalu také nejpevnější obranu se čtyřmi inkasovanými góly. 

Sunderland loni odjížděl z Manchesteru s remízou 3:3 a jako jediný tým v Premier League zde v minulém ročníku neprohrál, tentokrát byl však zápas jednoznačně v režii Citizens. Ti vedli již po pěti minutách po skvělém přímém kopu Kolarova, který po hodině hry zařídil i druhý gól nahrávkou Agüerovi. Skóre uzavřel minutu před koncem z trestného kopu Milner.

Arsenalu se často vyčítá, že neumí vyhrávat, když hraje špatně. Proti West Hamu nebyl v ideální formě, ale třemi góly Girouda (který se konečně po 303 minutách trefil v Premier League), Walcotta a Cazorly zaslouženě otočil skóre po parádní trefě Mohameda Diamého.

West Ham sice hrozil z častých protiútoků a mohl přidat další dva góly, ani Carroll, ani Nolan však své velké příležitosti neproměnili. Arsenal tak po prohře s Chelsea vyhrál dva zápasy po sobě v poměru 3:1 (již v týdnu proti Olympiakosu) a je s dvanácti body na 5. místě.


Bez vítězství a se dvěma body na kontě zůstávají na posledním místě i po dnešku ambiciózní Queens Park Rangers, kteří prohráli 2:3 na hřišti West Bromwiche. Soupeř naopak navázal na překvapivě dobré výkony pod novým trenérem Stevem Clarkem a posunul se na čtvrté místo.

Třetí příčku před ním uhájil o skóre Everton, kterému se stejně překvapivě daří začátek sezony. Ve velmi dobrém zápase jej však přehrával Wigan, zvláště se dařilo bývalému útočníkovi Chelsea Franku Di Santovi. Evertonu se sice penaltou Bainese v 87. minutě podařilo vyrovnat na konečných 2:2 duel proti Wiganu, na Chelsea však ztrácí již pět bodů a v neděli ho může předstihnout Manchester United v zápase s Newcastlem. 

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:

Manchester City - Sunderland 3:0 (5. Kolarov, 60. Agüero, 89. Milner)
Chelsea - Norwich 4:1 (14. Torres, 22. Lampard, 31. Hazard, 76. Ivanovič - 11. Holt)
Swansea - Reading 2:2 (71. Michu, 78. Routledge - 31. Pogrebňak, 44. Hunt)
West Bromwich - QPR 3:2 (5. Morrison, 22. Gera, 85. Mulumbu - 35. Taarabt, 90.+2 Granero)
Wigan - Everton 2:2 (10. Koné, 21. Di Santo - 11. Jelavič, 87. Baines z pen.)
West Ham United - Arsenal 1:3 (21. Diame - 41. Giroud, 77. Walcott, 83. Cazorla)


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články