Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Chelsea posiluje. Do Londýna se stěhuje Havertz, nově nejdražší Němec historie

Chelsea hlásí velkou posilu. Řady londýnského klubu posílí Kai Havertz z Leverkusenu. Chelsea za jednadvacetiletého ofenzivního záložníka podle médií zaplatí 100 milionů eur (2,6 miliardy korun), což z něj udělá nejdražšího německého hráče historie. 

Kai Havertz
zdroj: ČTK/DPA autor: Thorsten Wagner

S Chelsea podepsal Havertz pětiletou smlouvu. V klubu se sejde s reprezentačním kolegou Timem Wernerem, který posílil "Blues" v červenci z Lipska. Londýnský tým za útočníka zaplatil výstupní klauzuli 53 milionů eur, díky níž byl Werner zhruba dva měsíce německým rekordmanem.

Havertz kvůli blížícímu se transferu z preventivních důvodů nenastoupil do čtvrtečního duelu Ligy národů se Španělskem (1:1) a dnes z reprezentačního srazu odcestoval, aby přestup dokončil.

Rodák z Cách měl v Leverkusenu kontrakt ještě za dva roky, v minulých čtyřech sezonách ve 150 zápasech za Bayer vstřelil 46 gólů. Leverkusen tento týden opustili dva ofenzivní hráči - Havertz a útočník Kevin Volland, jenž odešel do Monaka.

Do Bayeru podle italských médií míří Patrik Schick z AS Řím, jenž měl v Leverkusenu tento týden absolvovat zdravotní testy, kvůli kontaktu s osobou nakaženou koronavirem na reprezentačním srazu ale skončil v karanténě. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články