Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chelsea poprvé po devíti letech nezačala výhrou

Londýn - Fotbalisté Chelsea v premiérovém soutěžním zápase trenéra Andrého Villase-Boase remizovali ve Stoke 0:0. Londýnský tým, v jehož brance odehrál celé utkání brankář Petr Čech, nedokázal zahájit sezonu vítězstvím poprvé po devíti letech. Remízu naopak odvrátil obhájce titulu Manchester United, který díky vlastní brance soupeře v závěru zápasu vyhrál na hřišti West Bromwiche 2:1.

André Villas-Boas
zdroj: EPA

Portugalský trenér nasadil do základní sestavy útočníka Fernanda Torrese, který se stihl zotavit z otřesu mozku ze středečního přípravného zápasu španělské reprezentace s Itálií (1:2). Naopak po poločase se na hřiště dostali Nicolas Anelka a Didier Drogba, jenž je jen o pět měsíců mladší než nový kouč "Blues". Hráči vicemistra se na hřišti účastníka Evropské ligy nedokázali prosadit a do větších šancí se nedostávali. Tlak hostů narostl až v poslední čtvrthodině, v největší šanci ale Anelka nastřelil kvůli zákroku brankáře Asmira Begoviče jen břevno.

Trenér Manchesteru Alex Ferguson přes léto výrazně omladil kádr, základní sestava duelu s West Bromwichem měla věkový průměr jen 23,9 roku. Nešťastnou premiéru však zažil její druhý nejmladší člen, španělský brankář David de Gea. V 37. minutě mu prošla pod rukou slabá přízemní střela Shanea Longa.

Útočník West Bromwiche však v té době jen srovnával na 1:1, ve 13. minutě svůj gólový účet v sezoně načal podobným způsobem kanonýr Wayne Rooney. Tři body "Rudým ďáblům" zachránil v 81. minutě Ashley Young. Nová posila z Aston Villy po své křídelní akci poslala míč před branku, kde ho dva odrazy od nohou domácích hráčů nasměrovaly mezi tři tyče.

Kadlec zajistil Leverkusenu výhru nad Brémami

Český fotbalista Michal Kadlec zařídil Leverkusenu první body v novém bundesligovém ročníku, když v 86. minutě vstřelil jediný gól zápasu s Brémami. Dlouho to ale vypadalo, že Leverkusen doma naváže na ostudné vyřazení z Německého poháru s nováčkem druhé ligy Dynamem Drážďany a porážku z prvního kola s Mohučí.

Čtyři minuty před koncem však ve skrumáži po rohovém kopu míč po několika odrazech připutoval k českému reprezentačnímu bekovi, který ho nekompromisně o tyč poslal do sítě. Šlo o první branku Bayeru v novém ročníku soutěže.

Fotbalistům Augsburgu scházelo na hřišti Kaiserslauternu jen deset minut k historicky první bundesligové výhře. Domácí tým však v závěru utkání zúročil vytrvalý tlak a srovnal na konečných 1:1. Ligový nováček šel do zápasu z lepší pozice, protože v úvodním kole na
rozdíl od soupeře bodoval.

Předchozí remízu 2:2 s Freiburgem zařídil šestadvacetiletý útočník Sascha Mölders a díky trefě z desáté minuty se dotáhl na první místo tabulky střelců, o které se dělí s dalšími třemi třígólovými střelci. Kaiserslautern navzdory drtivému tlaku dlouho nemohl srovnat, i když k tomu měl ve druhém poločase řadu příležitostí. Ujala se až střela levačkou přesně k tyči z kopačky izraelského útočníka Itaje Šechtera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články