Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Chelsea popřela, že by sháněla náhradu za Čecha

Londýn - Fotbalová Chelsea popřela, že by hledala náhradu za českého brankáře Petra Čecha. Klub tak prostřednictvím vyjádření trenéra Guuse Hiddinka dementoval informace listu London Evening Standard, podle kterého "Blues" došla s Čechem trpělivost po posledních dvou zápasech, v nichž inkasoval sedm branek, a v létě mají přivést Brazilce Heurelha Gomese z Tottenhamu.

Hiddink, dočasný kouč Chelsea a někdejší trenér Gomese v Eindhovenu, na dnešní tiskové konferenci před sobotním duelem semifinále Anglického poháru s Tottenhamem ale všechno popřel. "Nikdy přestupové spekulace nekomentuji, ale teď to udělám rád. Kdo o tom (příchod Gomese) něco říká, má špatné informace. Není na tom ani zrnko pravdy," prohlásil Hiddink a zároveň vyjádřil naději, že Čech proti Arsenalu odchytá výborný zápas. 

Hiddink: I nejlepší gólman na světě může udělat chybu

Nizozemský kouč, který zároveň vede i ruskou reprezentaci, také uvedl na pravou míru svá slova po úterním utkání s Liverpoolem, kdy řekl, že na Čechově výkonnosti se nyní podepsal nedostatek sebedůvěry. "Tak jsem to nemyslel. Je to tak, že i nejlepší gólman na světě může udělat chybu. Petr je hodně inteligentní a sám na sebe má velké nároky. Nebylo to tak, že by si teď nevěřil. Naopak tvrdě pracuje a s velkým úsměvem," uvedl Hiddink. 

Šestadvacetiletý Čech dostal v posledních dvou zápasech sedm gólů a ani v předchozím průběhu sezony nebyly jeho výkony oslnivé. Naopak Gomes se po nepovedeném začátku angažmá v Tottenhamu, kam přišel loni v červnu, dostal v posledních měsících do skvělé formy. 

Hiddink sice už v létě v Londýně nemusí být, ale i přesto má podle London Evening Standard hlavní slovo při hledání nových posil. "Gomes je výjimečný a hlavně jeho zásluhou PSV postoupil do semifinále Ligy mistrů (v sezoně 2004/05). Nemá strach a má fantastické reflexy," řekl na Gomesovu adresu před časem Hiddink.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články