Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Chelsea pokračuje v italské tradici. Blues převezme po Euru Conte

Londýn - Novým koučem fotbalové Chelsea bude Antonio Conte, který po ME skončí u italské fotbalové reprezentace. Šestačtyřicetiletý italský trenér vystřídá Nizozemce Guuse Hiddinka, který v prosinci nahradil odvolaného Josého Mourinha jako dočasný kouč.

Antonio Conte
zdroj: DPA autor: Sven Hoppe

Conte, který uzavřel tříletou smlouvu, bude už pátým italským trenérem tradičního londýnského klubu za posledních 18 let. Před ním působili v Chelsea Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti a Roberto Di Matteo.

V anglické lize jsou loňští šampioni sedm kol před koncem na desátém místě a hrozí jim, že nepostoupí do evropských pohárů. V obou pohárových soutěžích už Chelsea skončila, vypadla rovněž z Ligy mistrů.

Conte bude mít za úkol navázat na úspěchy klubu ruského miliardáře Romana Abramoviče z minulých let. "Jsem hrdý na to, že jsem trenérem národního mužstva, a po tom může následovat pouze takto atraktivní role, jako být trenérem Chelsea," uvedl Conte.

"Mým cílem bude zažít další úspěchy po vítězstvích, která jsem si užil v Itálii," řekl bývalý kouč Juventusu Turín, s nímž za tři roky získal tři mistrovské tituly. "Jsem rád, že máme jasno a můžeme ukončit spekulace. Teď se budu soustředit na práci u reprezentace," dodal Conte.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články