Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Chelsea pod Benítezem remizovala s Manchesterem City

Londýn – Ve šlágru třináctého kola anglické Premier League gól nepadl. Domácí Chelsea s novým trenérem Rafaelem Benítezem na lavičce remizovala s Manchesterem City 0:0, a prodloužila tak svoji sérii v lize bez výhry na pět zápasů. Vyhrál naopak Tottenham, který v londýnském derby porazil West Ham 3:1.

Zápas Chelsea - Manchester City
zdroj: Isifa

Někdejší trenér Liverpoolu a Interu Milán Benítez nahradil na lavičce Chelsea po úterní porážce 0:3 v Lize mistrů s Juventusem Roberta Di Mattea a podobně jako protějšek Roberto Mancini dnes vsadil hlavně na obranu. V prvním poločase nebyly k vidění velké šance, Čech si ale zachytal více než na druhé straně Hart.

Fanoušci na Stamford Bridge, kteří na Beníteze kvůli působení v Liverpoolu a jeho výrokům z minulosti bučeli a pískali, se nedočkali mnoha příležitosti ani po přestávce. V 61. minutě minul navrátilec do sestavy domácích Torres, na druhé straně o dvacet minut později musel zneškodnit Čech tečovaný pokus Milnera.

Chelsea si v tabulce pohoršila na čtvrté místo za West Bromwich, obhájce ligového titulu zase přišel o první příčku, kterou si zajistil Manchester United sobotní výhrou 3:1 nad Queens Parkem. Trenér Brendan Rodgers vedl Liverpool proti svému předchozímu týmu Swansea, ale vítězství se nedočkal. V součtu s dnešní remízou sice jeho svěřenci již poosmé v řadě neprohráli, jenže vinou celkem sedmi remíz jsou v tabulce stále o bod za svým dnešním soupeřem na 11. místě.

Jako poslední ze všech týmů se dočkal prvního čistého konta v sezoně Southampton, který zdolal Newcastle 2:0. Branky Lallany a Gastóna Ramíreze navíc týmu v tabulce pomohly k posunu na nesestupovou 17. příčku.

Tottenham porazil díky dvěma brankám Defoea 3:1 West Ham a polepšil si na sedmé místo. 

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:

Swansea - Liverpool 0:0, Southampton - Newcastle 2:0 (34. Lallana, 60. Gastón Ramírez), Chelsea - Manchester City 0:0, Tottenham - West Ham United 3:1 (44. a 64. Defoe, 58. Bale - 82. Carroll).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články