Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Chelsea pod Benítezem poprvé vyhrála v lize, Arsenal zdolal W.B.A.

Londýn - Rafael Benítez si připsal první výhru Chelsea v lize jako její manažer. Jeho tým porazil po dvou gólech Torrese a trefě Maty Sunderland 3:1 na jeho hřišti. Konečně se zvedl i Arsenal, který doma porazil po dvou penaltách West Bromwich 2:0, oba góly však přišly z kontroverzních penalt.

Fernando Torres slaví trefu za Chelsea
zdroj: EPA autor: LINDSEY PARNABY

Chelsea si pod svým novým manažerem Rafaelem Benítezem poprvé připsala výhru v lize. Poté sice zdemolovala Nordsjaelland 6:1, ale zároveň vypadla z Ligy mistrů, přidala o víkendu další tři góly na hřišti trápícího se Sunderlandu. Za Chelsea znovu v základu nastoupili Moses a Romeu a již v prvním poločase se dvakrát trefil Torres - poprvé po asistenci Hazarda, podruhé v nastavení z penalty.

Blues se dostali již do třígólového vedení, když se těsně po změně stran trefil Juan Mata, v 69. minutě pak skóre už jen stačila snížit posila Sunderlandu z Manchesteru City Adam Johnson, když se levačkou parádně trefil za Čechova záda. Chelsea tak konečně po pěti ligových zápasech vyhrála a s 29 body je třetí a ztrácí 7 bodů na vedoucí Citizens. Ti v zítřejším derby s United ještě mohou náskok zvýšit.

Výsledky 16. kola Premier League:

Arsenal - West Bromwich 2:0 (26. a 64. obě z pen. Arteta), Aston Villa - Stoke 0:0, Southampton - Reading 1:0 (61. Puncheon), Sunderland - Chelsea 1:3 (66. Johnson - 11. a 45.+2 z pen. Torres, 49. Mata), Swansea - Norwich 3:4 (51. a 90.+3 Michu, 58. De Guzman - 16. Whittaker, 40. Bassong, 44. Holt, 77. Snodgrass), Wigan - QPR 2:2 (19. McCarthy, 74. Beausejour - 26. Nelsen, 71. Cissé).

Na čtvrté místo se začal dotahovat Arsenal, který také dlouho čekal na ligovou výhru. Po domácím výbuchu se Swansea v sobotu porazil ve výborné formě hrající West Bromwich Albion 2:0 a předvedl slušný výkon. Přesto byl zápas zahalen kontroverzí, první penaltový faul, který potrestal Mikel Arteta, totiž nafilmoval Santi Cazorla.

Druhý penaltový zákrok na Oxlade-Chamberlaina sice byl odpískán správně, Angličan však ještě před ním fauloval Popova. Arsenal měl spoustu příležitostí, jak rozhodnout o zápase i bez pomoci kontroverzních rozhodnutí, šance však zahodili Wilshere, Giroud i Podolski, zápas tak nakonec skončil 2:0.

QPR s novým trenérem Harrym Redknappem nedokázali vyhrát ani šestnáctý zápas v sezoně, na hřišti Wiganu pouze remizovali 2:2. Skvělý zápas z loňska si pak zopakovali Swansea s Norwichem. Oba loňští nováčci letos znovu hrají výborně a kanárci z Norwiche neprohráli již devátý zápas v řadě, čímž vytvořili svůj nový rekord v Premier League. Ve Walesu si poradili s domácími 4:3. Také Southampton chytil dobrou formu, v posledních pěti zápasech získal 10 bodů a tentokrát porazil Reading 1:0.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články