Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chelsea po drtivém úvodu porazila Arsenal 2:1

Londýn - Fotbalisté Chelsea i ve druhém derby s Arsenalem v této sezoně vyhráli 2:1. Zasloužili se o to skvělým úvodem, ve kterém se v dresu soupeře Sparty Praha v Evropské lize prosadili Juan Mata a Frank Lampard z penalty. Hosté z Arsenalu bez zraněného Tomáše Rosického už jen snížili zásluhou Thea Walcotta, který prostřelil brankáře Petra Čecha. Chelsea si upevnila třetí příčku v tabulce anglické ligy, naopak šestý Arsenal ztrácí na místa zaručující přímou účast v Lize mistrů už 11 bodů. V čele tabulky zůstal Manchester United, po dnešní remíze 1:1 s čtvrtým Tottenhamem však vede před Manchesterem City už jen o pět bodů.

Chelsea - Arsenal
zdroj: Getty Images

Už v páté minutě dostal za obranu skvělý pas Mata a tvrdou střelou pod břevno zajistil Chelsea náskok. Potvrdil tak, že je třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže po Robinu Van Persiem z Manchesteru United a Luisi Suárezovi z Liverpoolu, když se dnes podílel už na šestnácté brance Chelsea v sezoně.

Po čtvrthodině hry si navíc došel pro faul Ramires, který po kličce brankářovi Arsenalu Wojciechu Szczesnému ochotně upadl, a nařízenou penaltu proměnil Lampard. Pro Chelsea už to byla osmá penalta v sezoně, což je nejvíce ze všech týmů Premier League.

Od té chvíle se Chelsea mohla spoléhat i na statistiku, že od roku 1999 neprohrála zápas, ve kterém vedla o dva góly. Mementem sice mohlo být minulé utkání se Southamptonem, ve kterém jí dvoubrankové vedení stačilo jen na bod, tentokrát však hrála mnohem pozorněji.

Brankář Čech nakonec nestačil jen na střelu Walcotta, který si naběhl za obranu na pas Santiho Cazorly a trefil se přesně k tyči. Zaznamenal už jedenáctý gól z posledních 15 startů a podílel se na páté z posledních šesti branek Arsenalu. Domácí už ale zvrat nedovolili a dovedli zápas do vítězného konce.

"Potvrdili jsme, že se neustále zlepšujeme. Měli jsme více šancí a jen kvůli menší produktivitě jsme se v závěru museli bránit a hájit těsný náskok. Byl to ale velmi dobrý výkon. Klíčový pro nás byl dnes útočník Torres, který svým pohybem dělal prostor pro spoluhráče," zhodnotil zápas trenér Chelsea Rafael Benítez.

Clint Dempsey slaví gól v síti Manchesteru United
zdroj: Getty Images

Manchester se proti Tottenhamu mohl znovu spolehnout na svého kanonýra Van Persieho. Nizozemský střelec se prosadil v 25. minutě hlavou po centru Cleverleyho a zaznamenal tak už svůj desátý gól z posledních deseti zápasů a celkově 18. v sezoně. Pro Manchester už to byla 13. branka hlavou v tomto ročníku, což je nejvíce ze všech týmů Premier League.

Vedení United pak dlouho držel David De Gea. Často kritizovaný španělský gólman předvedl několik skvělých zákroků i proti střelám do protipohybu. Jenže v druhé minutě nastavení právě De Gea nedůrazně odboxoval míč jen k Aaronu Lennonovi, ten našel Clinta Dempseyho, který trefil odkrytý kout branky a vyrovnal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články