Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Chelsea našla nového trenéra. Klub povede Pochettino

Mauricio Pochettino se vrací do Premier League. Bývalý kouč Southamptonu a Tottenhamu, jehož poslední angažmá bylo ve francouzském PSG, se stal trenérem Chelsea. Jednapadesátiletý Argentinec podepsal dvouletou smlouvu s opcí na další rok.

Mauricio Pochettino
zdroj: REUTERS autor: Benoit Tessier/File Photo

"Mauricio je vítězný kouč, který řadu let trénuje na nejvyšší úrovni. Působil v různých ligách, ovládá několik jazyků. Pro své renomé a přístup k fotbalu je pro nás tím pravým mužem," uvedla Chelsea v prohlášení.

Chelsea skončila v sezoně Premier League dvanáctá a v příští sezoně bude bez pohárů. Na její lavičce se vystřídali tři trenéři. V září vedení klubu propustilo Thomase Tuchela, sedm měsíců pak vedl "blues" Graham Potter, jehož v dubnu na závěr sezony nahradila klubová legenda Frank Lampard s předem daným mandátem do konce ročníku.

Pochettino už v Londýně působil, v letech 2014 až 2019 vedl konkurenční Tottenham. "Kohouti" pod ním prožili nejúspěšnější období v éře Premier League, když dvakrát obsadili třetí místo, a v sezoně 2016/17 dokonce druhé. O dva roky později postoupili do finále Ligy mistrů.

Někdejší argentinský reprezentant byl bez angažmá od loňského léta, kdy po půldruhém roce skončil na lavičce Paris Saint-Germain. S Pařížany triumfoval v lize i domácím poháru. Předtím trénoval rovněž Espaňol a Southampton.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články