Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Chelsea našla náhradu za Tuchela rychle. Klub převezme dosavadní kouč Brightonu Potter

Pouze jediný den byli fotbalisté Chelsea bez trenéra. Londýnský tým našel náhradu za odvolaného Thomase Tuchela v Brightonu, z něhož vykoupil Grahama Pottera i jeho realizační tým. Sedmačtyřicetiletý Angličan podepsal s "blues" smlouvu na pět let.

Graham Potter
zdroj: PA Images / Profimedia autor: John Walton

"Je to zkušený trenér a inovátor, který zapadá do našich plánů," uvedl na klubovém webu šéf Todd Boehly. "V předchozích klubech měl vždycky úspěchy a těšíme se, že tomu tak bude i v Chelsea," dodal.

Chelsea propustila Tuchela ve středu den poté, co mužstvo pod jeho vedením utrpělo nečekanou porážku 0:1 v Lize mistrů na hřišti Dynama Záhřeb. Třetí tým uplynulé sezony Premier League zaostává za očekáváním i v domácí soutěži a po šesti zápasech je s deseti body šestý.

Sedmačtyřicetiletý Potter naproti tomu držel s Brightonem nečekanou čtvrtou příčku. Klub opustil po třech letech, když v předchozích sezonách jej dovedl k 15., 16. a 9. místu v lize.

"Rád bych touto cestou poděkoval vedení, hráčům i zaměstnancům Brightonu, že mě celou dobu, co jsem byl v klubu, podporovali," řekl Potter, který Chelsea povede už v sobotním ligovém zápase s Fulhamem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články