Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Chelsea kosí zranění. Nic takového jsem ještě nezažil, smutnil Potter po dalším nezdaru

Deset hráčů je aktuálně na marodce Chelsea. Trenér londýnského klubu Graham Potter dle vlastních slov ještě nezažil, aby mu v jeden moment scházelo tolik zraněných fotbalistů. Po čtvrteční porážce 0:1 s mistrovským Manchesterem City navíc "Blues" klesli až na desáté místo v tabulce Premier League.

Graham Potter na lavičce Chelsea
zdroj: REUTERS

V úvodní půlhodině domácího utkání museli odstoupit Raheem Sterling a Christian Pulisic, ve středu se při tréninku zranil další záložník Mason Mount. Zdravotní problém mají také brankář Édouard Mendy, obránci Reece James, Wesley Fofana a Ben Chilwell, středopolaři N'Golo Kanté a Ruben Loftus-Cheek a útočník Armando Broja.

"Nic takového jsem ještě nezažil. Samozřejmě jsem to nechtěl zažít tady v Chelsea, ale takhle to prostě je. Musíme pokračovat a nějak si s tím poradit," řekl Potter po šlágru 19. kola anglické nejvyšší soutěže.

"Počítáte s tím, že budete mít k dispozici všechny hráče a budete konkurenceschopní. Fanoušci mají vysoká očekávání - proti City byli fantastičtí, opravdu nás povzbuzovali a hnali dopředu. Bohužel je momentální situace pro všechny frustrující," doplnil kouč.

Trápící se Chelsea vyhrála v Premier League jediný z posledních osmi duelů. "Pokud to chcete analyzovat pouze na základě bodového zisku, bude se mi s tím těžko argumentovat," podotkl Potter, jenž na lavičce "Blues" v září nahradil odvolaného Němce Thomase Tuchela.

"Často rozhodují maličkosti. Jde mi o to, jak hrajeme a jak se můžeme zlepšit. Myslím, že v zápase se City jsme udělali krok směrem dopředu. Podali jsme dobrý výkon proti špičkovému soupeři. Hodně věcí se mi líbilo," dodal bývalý trenér Brightonu nebo Swansea.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články