Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Chelsea jde po penaltě v Anglickém poháru dál

Londýn - Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem v brance zvítězili ve 4. kole Anglického poháru na hřišti Queens Park Rangers 1:0 a postoupili do osmifinále. Dnešní londýnské derby rozhodl po hodině hry proměněnou penaltou Juan Mata

Duel měl velký náboj i kvůli říjnovému incidentu v posledním vzájemném utkání v Premier League, ve kterém kapitán "Blues" John Terry rasisticky urazil obránce Queens Parku Antona Ferdinanda. Domácí diváci na anglického reprezentanta při kontaktu s míčem bučeli a v druhé půli na něj dokonce z hlediště přiletěl předmět.

Ferdinand se rozhodl, že před zápasem nepodá Terrymu ruku, a nevyslyšel ani žádost majitele Rangers, aby názor změnil. Fotbalová asociace nakonec po dohodě s oběma kluby souhlasila s tím, že tradiční zdravení mezi týmy se tentokrát neuskuteční, aby napětí ještě více neeskalovalo.

Chelsea se nenechala v zápase rozhodit a většinu času kontrolovala hru. Do několika solidních pozic se dostal španělský útočník Torres, v zakončení se mu však opět nevedlo. Postupový gól zaznamenal v 62. minutě z penalty Mata, domácí se ale hodně zlobili, že Sturridge svůj pád ve vápně přifilmoval. Čech byl skoro celý zápas bez práce. Těžký zákrok musel vytáhnout až v osmé minutě nastavení, kdy konečky prstů vytěsnil Youngovu střelu. Gólman QPR Radek Černý zůstal na lavičce. Stínem utkání bylo zranění záložníka Chelsea Ramirese.

Také šlágr mezi Liverpoolem a Manchesterem United byl poznamenán rasistickými nadávkami z říjnového vzájemného utkání. Domácí útočník Luis Suárez tehdy urážel obránce "Rudých ďáblů" Patrice Evru a od Fotbalové asociace dostal před Vánoci pokutu 40 tisíc liber a osmizápasový trest, který si stále odpykává. Liverpool i bez něj odvěkého rivala porazil a doma s ním neprohrál už popáté za sebou. Vítěznou trefu zaznamenal dvě minuty před koncem Kuijt. Ve hře o trofej tak není už ani jeden z obou týmů z Manchesteru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články