Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chelsea jde do boje s Corinthias o vítězství v MS klubů

Jokohama - Fotbalisté Chelsea s brankářem Petrem Čechem chtějí svou premiérovou účast na japonském mistrovství světa klubů završit výhrou ve finále s Corinthians. Brazilský vítěz úvodního ročníku turnaje z roku 2000 se naopak může stát po Barceloně druhým klubem se dvěma triumfy. Utkání sledujte živě od 11:20 na programu ČT sport a našem webu.

Mata slaví svůj gól proti Monterrey
zdroj: Isifa/EPA

Chelsea má šanci prodloužit nadvládu evropských celků v klubovém světovém šampionátu trvající od roku 2007, kdy uspěl AC Milán s Markem Jankulovským. Jediným dosavadním anglickým vítězem je Manchester United (2008). Úřadující vítěz evropské Ligy mistrů ve čtvrtečním semifinále bez větších problémů porazil mexický Monterrey 3:1, mužstvo ze Sao Paula zase o den dříve zdolalo 1:0 egyptské Al-Ahlí. Chelsea může po prohře s Atlétikem Madrid v srpnovém evropském Superpoháru získat první trofej v sezoně.

"Corinthians byli spolu s námi favoritem soutěže už před startem a teď se mezi sebou utkáme o titul. Bude to těžký soupeř, ale věřím, že uspějeme a získáme trofej," uvedl na svém oficiálním webu Čech, který v semifinále přišel o čisté konto až v nastavení. "Jsou jedním z nejlepších týmů v Jižní Americe a s hráči jako Guerrero nám mohou dát gól kdykoli. Nevím, co si o nás myslí a zda nás považují za dobré, nebo špatné. Nejdůležitější však bude je v neděli porazit," doplnil útočník Juan Mata.

Chelsea také touží prodloužit sérii pod trenérem Rafaelem Benítezem, s nímž vyhrála poslední tři zápasy a pokaždé vstřelila minimálně tři branky. Obnovenou spolupráci se svým bývalým šéfem z Liverpoolu si pochvaluje "probuzený" kanonýr Fernando Torres. "Rafův příchod nám pomohl a předvádíme mnohem víc odhodlání. Hodně našich talentovaných hráčů potřebuje také taktickou disciplínu a na tom pracujeme s Benítezem," uvedl autor pěti branek z posledních tří duelů.

Španělský trenér má před sebou už třetí finále MS klubů. Zatímco v roce 2005 na lavičce Liverpoolu v posledním zápase turnaje s jiným brazilským celkem Sao Paulem neuspěl, tak o pět let později se už radoval s Interem Milán. Corinthians, letošní vítěz Poháru osvoboditelů, chtějí navázat na úspěšné semifinále. "Proti Al-Ahlí jsme odehráli velmi dobrý první poločas, ale po přestávce jsme mohli být lepší.

Snad ve finále dokážeme hrát ve stejném tempu celých 90 minut. Máme kvalitu na to, abychom proti Chelsea uspěli," řekl obránce Paulo André. V dresu "blues" by mohli proti svým krajanům nastoupit hned tři Brazilci: David Luiz, Oscar a Ramires. Utkání začne v 11:30 SEČ na Mezinárodním stadionu v Jokohamě.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Chelsea - Corinhtians
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články