Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chelsea hrála na Old Trafford bez branek, Arsenal zdolal Fulham 3:1

Londýn - Chelsea s Petrem Čechem v brance remizovala ve druhém kole anglické ligy na hřišti mistrovského Manchesteru United 0:0. David Moyes si tak v soutěžní premiéře na Old Trafford připsal jen bod. Arsenal v dalším ze zápasů vyhrál londýnské derby na hřišti Fulhamu 3:1 a napravil tak porážku 1:3 z úvodního kola s Aston Villou.

Manchester United - Chelsea
zdroj: ČTK/PA autor: Martin Rickett

Manchesteru k vítězství nepomohl ani útočník Wayne Rooney, který se po úvodním kole mezi náhradníky objevil v základní sestavě. Anglický reprezentant možná nastoupil proti svému budoucímu zaměstnavateli, protože o něj Chelsea již delší dobu usiluje.

Chelsea i Manchester United si díky remízovému výsledku udržely neporazitelnost v soutěži, v jejímž čele je se třemi odehranými zápasy a sedmi body Chelsea. United, kteří mají čtyři body a o jedno utkání méně, přišli o sérii 76 zápasů se vstřelenou brankou a bez gólů doma remizovali poprvé od května 2009.

Londýnské derby vyšlo lépe Arsenalu

Arsenal byl loni nejúspěšnějším týmem londýnských derby, když v nich získal 19 bodů. Díky dnešní výhře na Craven Cottage se mu jako prvnímu týmu podařilo v utkáních klubů z hlavního města vybojovat sté vítězství.

Radost fotbalistů Arsenalu
zdroj: ČTK/EMPICS autor: John Walton

Skóre otevřel ve 14. minutě Olivier Giroud, který se trefil ve třetím zápase v řadě poté, co si zpracoval střelu Aarona Ramseyho. Na 3:0 upravil nejprve prudkou dorážkou a poté pohodlnou střelou po zadovce Santiho Cazorly útočník Lukas Podolski. Tomáš Rosický hrál v základní sestavě. V 70. minutě ho vystřídal Jack Wilshere, pak Arsenal inkasoval. Čisté konto zkazil brankáři "Kanonýrů" Wojciechovi Szczesnému útočník Darren Bent.

Sturridge pokračuje v dobrých výkonech

Liverpool podobně jako v prvním kole vyhrál 1:0 a znovu se o gól zasloužil Daniel Sturridge. Třiadvacetiletý útočník se ve 21. minutě octl sám v pokutovém území, položil si brankáře Brada Guzana a stihl ještě v pádu zakončit do šibenice.

Sunderland na úvod sezony prohrál 0:1 s Fulhamem a dnes byl naopak blízko jednogólovému vítězství. Do vedení se dostal už ve třetí minutě, kdy se po rohu trefil hlavičkou Čelůstkův spoluhráč Emanuele Giaccherini. Tři minuty před koncem však jeho obrana neuhlídala při standardní situaci Josého Ponteho, který vyrovnal.

I podruhé zasáhl do utkání z lavičky útočník West Bromwiche Matěj Vydra, ale svému týmu k první vstřelené brance v ročníku nepomohl. Po porážce 0:1 se Southamptonem dnes nula na kontě vstřelených branek stačila Albionu alespoň na bod za remízu 0:0 s Evertonem.

Nováček Hull po třech letech odehrál v Premier League domácí utkání a hned získal tři body. Výhru 1:0 nad Norwichem mu zařídil ve 22. minutě z penalty Robbie Brady po faulu na Yannicka Sagba. Právě faulovaný hráč ale svůj tým záhy oslabil zákrokem na Russella Martina, ale Hull hodinové oslabení zvládl.

Výsledky 2. kola anglické fotbalové ligy

Fulham - Arsenal 1:3 (77. Bent - 41. a 68. Podolski, 14. Giroud), Everton - West Bromwich 0:0, Hull - Norwich 1:0 (22. Brady z pen.), Newcastle - West Ham United 0:0, Southampton - Sunderland 1:1 (87. Fonte - 3. Giaccherini), Stoke - Crystal Palace 2:1 (58. Adam, 62. Shawcross - 31. Šamach), Manchester United - Chelsea 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články