Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chelsea chce zúročit remízu z Madridu a zaútočit na první finále LM po devíti letech

Chelsea se pokusí dotáhnout nadějně rozehrané semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid a postoupit poprvé od roku 2012 do přímé bitvy o nejprestižnější evropskou trofej. Londýnský celek si přivezl z úvodního duelu ze hřiště "Bílého baletu" remízu 1:1. Oba soupeři se na Stamford Bridge utkají poprvé v historii.

Timo Werner z Chelsea (vpravo) v utkání s Realem Madrid
zdroj: AP autor: Bernat Armangue

"Blues" se minulé úterý na hřišti Alfreda di Stéfana dostali do vedení už po 14 minutách hry, kdy se trefil Christian Pulisic.

Ještě do přestávky však vyrovnal z jediné střely na branku Karim Benzema a trenér Chelsea Thomas Tuchel si po utkání povzdechl, že to byla jediná výraznější šance, kterou jeho tým soupeři povolil.

"Do odvety sice není nic hotovo, ale po prvním zápase do ní jdeme s pozitivní náladou," uvedl Pulisic.

Vrátit by se měl obránce Antonio Rüdiger, který kvůli zranění nezasáhl do posledního ligového utkání s Fulhamem.

Chelsea ho vyhrála díky dvěma trefám Kaie Havertze 2:0 a drží se v tabulce Premier League na čtvrtém místě. Pod Tuchelem prohrála jen dva z 24 zápasů.

Německý trenér drží proti Realu pětizápasovou sérii neporazitelnosti (1 výhra, 4 remízy). Se španělskými týmy neprohrál dokonce ani jeden ze sedmi duelů (3 výhry, 4 remízy).

"Není jednoduché přeskakovat z anglické ligy do Ligy mistrů, ale po vítězství nad Fulhamem se musíme co nejdříve připravit na Real. Jde o semifinále Ligy mistrů a stále v něm není nic rozhodnuto. Bude to bitva a my na ni musíme být nachystaní," řekl brankář Chelsea Édouard Mendy.

Real sice přes anglické týmy postoupil ve vyřazovací části čtyřikrát z posledních pěti evropských střetnutí, nicméně jediný nezdar se datuje k loňskému výpadku s Manchesterem City.

Do sestavy španělského velkoklubu se zřejmě bude moci vrátit kapitán Sergio Ramos, chybět však bude Raphaël Varane, Dani Carvajal nebo Lucas Vázquez. Nejistý je start Ferlanda Mendyho.

"Pořád ale žijeme a jdeme do odvety s tím, že ji chceme vyhrát," řekl trenér Zinedine Zidane, jehož tým naposledy ve španělské lize porazil Pamplonu 2:0 a ztrácí na druhém místě na vedoucí Atlético Madrid dva body.

"Bílý balet" si může zajistit čtvrtou finálovou účast za posledních šest let, ale první od vítězství v roce 2018. Se 13 triumfy je rekordmanem soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články