Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chelsea chce doma s Benfikou využít těsný náskok

Praha - Fotbalisté Chelsea s brankářem Petrem Čechem chtějí v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti Benfice potvrdit vítězství 1:0 z prvního zápasu v Lisabonu a po třech letech postoupit do semifinále. Účast mezi nejlepší čtyřkou má na dosah Real Madrid, který před týdnem porazil APOEL v Nikósii 3:0. Londýnský celek ztrácí v anglické lize sedm kol před koncem na čtvrtý Tottenham stále pět bodů, takže výhra v LM je možná jedinou šancí, jak si ji zahrát i v příští sezoně. Utkání sledujte v přímém přenosu na ČT4 a webu sportzive.cz od 20:45.

Utkání Benfica Lisabon - Chelsea FC
zdroj: AP autor: Armando Franca

Podle Čecha má Chelsea velkou šanci postoupit. "Máme hodně slušnou výchozí pozici po velmi dobrém výkonu z prvního zápasu a byla by škoda to pokazit," uvedla reprezentační jednička. "Ideální by bylo dát co možná nejrychleji gól. Soupeř by pak musel víc riskovat. Musíme si dát pozor hlavně na jejich brejky, protože v ofenzivě je Benfica hodně nebezpečná," varoval Čech.

"Blues" se v tomto ročníku LM doma mimořádně daří. Zatím na stadionu Stamford Bridge vyhráli všechna čtyři utkání s celkovým skóre 14:1, naposledy před svými diváky zdolali v dramatickém osmifinále Neapol 4:1 po prodloužení. Trenér Roberto Di Matteo je však před odvetou opatrný.



Chybět mu bude útočník Didier Drogba, který si na tréninku poranil prst u nohy. Di Matteo věří, že ho zastoupí "znovuzrozený" Fernando Torres. Proti Benfice přihrál na vítězný gól Salomonu Kalouovi a v sobotu pomohl brankou a další asistencí k vítězství nad Aston Villou (4:2).

Matteův protějšek Jorge Jesus chce v Londýně uspět i proto, že výsledek prvního duelu podle něj nebyl spravedlivý. "Myslím, že Benfica byla lepším týmem. I anglický tisk poznal, že Chelsea si odvezla výhru s velkým štěstím," uvedl kouč, kterého trápí zranění stoperů Ezequiela Garaye, Jardela a Miguela Vítora.

Real v úvodním zápase na APOEL dlouho nemohl vyzrát, nakonec však v závěrečné čtvrthodině potvrdil jasnou převahu třemi góly a je blízko druhému semifinále Ligy mistrů za sebou. Pokud madridský velkoklub v evropských soutěžích vyhrál první utkání vyřazovací fáze na hřišti soupeře, tak se ve 26 případech z 27 dostal dál. 

Trenér José Mourinho má ve čtvrtfinále LM stoprocentní bilanci. Z této fáze postoupil s Portem (2004), Chelsea (2005, 2007), Interem Milán (2010) i loni s Realem. V tomto ročníku zatím portugalský kouč vyhrál osm z devíti zápasů, jedinou ztrátu v podobě remízy 1:1 zaznamenal v osmifinálovém utkání s CSKA Moskva.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články