Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chceme se ukázat jako silný a kvalitní tým, řekl kouč Jižní Koreje

Praha - Korejští fotbalisté si v nedělním přípravném utkání s Českem v Praze chtějí zvednout sebevědomí po vysoké prohře 1:6 se Španělskem. "Důležitý pro nás není výsledek, ale to, abychom se ukázali jako silný a kvalitní tým. Chceme se soustředit na vlastní výkon, i když víme, že proti nám nastoupí velmi silný tým, který v kvalifikaci dvakrát porazil Nizozemsko a postoupil na mistrovství Evropy," řekl německý trenér Korejců Uli Stielike. Utkání sledujte v neděli živě od 14:50 na programu ČT2 a na našem webu.

Korea ve středu v Salcburku utrpěla drtivou prohru 1:6 se Španělskem, které bude soupeřem Čechů na mistrovství Evropy. Podle Stielikeho to však bylo i kvůli tomu, že se s hráči soustředil především na vlastní hru.

"Bylo to přípravné utkání. My hledíme do budoucnosti, proto jsme se snažili hrát ofenzivně, což je proti takovému týmu velké riziko. Myslím, že Češi tak ofenzivně proti Španělsku hrát nebudou. Proto se to nedá moc srovnávat," řekl Stielike.

Útočník Jižní Koreje Suk Hjon-čun:

"Proti Španělsku jsme selhali, chceme se zvednout a proti Česku nastoupit s hlavou vztyčenou. Češi jsou silní fyzicky, musíme chodit do soubojů a postavit se jim. Já se budu snažit prosadit a pomoci k výhře. Petr Čech je sice skvělý gólman, ale ani on není nepřekonatelný. Budu se snažit dělat to co vždycky a je mi jedno, kdo stojí v bráně," prohlásil útočník Porta.

Korejci nastoupí v Praze bez kapitána Ki Song-junga, záložník Swansea si poranil koleno. "Proto už dnes ani netrénuje a zůstal v hotelu s fyzioterapeutem. Do utkání nenastoupí," dodal Uli Stielike, kouč jihokorejských fobalistů a mistr Evropy z roku 1980.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články