Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chceme být v desítce, zní jasně a hlasitě ze Zlína

Vylepšit umístění po podzimu, to je jednoznačný cíl zlínských fotbalistů před jarní částí sezony. Zlín má hodně pozměněný kádr a řadu posil ze zahraničí. V klubu by se rádi posunuli do prostřední skupiny tabulky o Evropskou ligu pro týmy od sedmé do desáté příčky.

Zlínští fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Cíl musí být jasný, chceme se do desítky dostat, abychom se vyhnuli následujícím utkáním, která jsou ohrožující nebo směrují k tomu, že můžeme hrát baráž nebo o přímý sestup. Snažíme se dívat spíše nahoru," řekl trenér Jan Kameník.

Zlín během zimní přestávky zažil velký pohyb v kádru. Přišli stoper Dominik Simerský, lotyšský útočník Davis Ikaunieks na hostování z Jablonce, guinejský záložník Cheick Oumar Conde, gambijský útočník Lamin Jawo, španělský záložník Pedro Martínez nebo francouzský obránce Martin Ngimbi.

Útočník Lukáš Železník přestoupil do Opavy za Simerského, odešli i obránci Josef Hnaníček s Gruzíncem Andrem Giorgadzem a argentinský středopolař Pablo Podio. Hostování skončilo Zdeňku Folprechtovi, Dominiku Maškovi a Tomáši Wágnerovi.

"Považuji to za takový vyvážený mix, který byl naším cílem - to znamená odchovanci, zkušení hráči a zahraniční hráči," uvedl generální manažer Zdeněk Grygera. "Náš kádr je dnes tak stabilní a vyvážený, že má na to se dobře odrazit a dívat se po lepších příčkách," dodal bývalý reprezentant.

"Ševci" z šesti přípravných zápasů dvakrát zvítězili, třikrát remizovali a jednou prohráli. "Celkově to hodnocení je pozitivní. Teď už akorát záleží na tom, jak se nám podaří věci, které jsme dělali a natrénovali, přenést do prvního (sobotního) utkání v Karviné a potom i do zbytku jarní části sezony," uvedl Kameník.

Začátek jara nestihne nejlepší střelec týmu Tomáš Poznar, jenž na soustředění v Turecku utrpěl svalové zranění. "Jsme smířeni s tím, že do prvního, případně druhého zápasu zřejmě nezasáhne. Pak doufám, že už se do toho dostane," řekl Kameník.

"Je to hráč, který nepotřebuje absolvovat celý tréninkový týden, aby byl na utkání připravený. Jeho způsob hry je sice náročný, ale má dostatek zkušeností, aby i po krátké přípravě do utkání hned naskočil," dodal kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články