Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Chce to dát první gól, říká Vrba před odvetou se Sportingem

Favorit je jasný, ale trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba se před čtvrteční odvetou osmifinále Evropské ligy se Sportingem Lisabon nevzdává. Po porážce 0:2 v Portugalsku se chce v Plzni pokusit o zázrak. Za důležité považuje zkušený kouč hlavně to, kdo vstřelí první gól.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Budeme chtít hrát takový fotbal, abychom měli šanci postoupit. Výsledek prvního utkání hraje jednoznačně pro Sporting, ale my se pokusíme o zázrak," řekl Vrba na tiskové konferenci. "Musíme vyhrát o tři góly. Z trenérského pohledu myslím, že bude pro vývoj zápasu hodně důležité, kdo dá první gól," dodal čtyřiapadesátiletý kouč.  

Podle něj má Sporting výborný, ale ne nedostižný náskok. "Kdybychom tomu nevěřili, tak by to bylo špatně. Výsledek prvního zápasu dává obrovskou výhodu Sportingu, ale na druhou stranu - první gól může vývoj utkání strašně ovlivnit. Věřím, že pokud ho vstřelíme my, může být zápas až do konce hodně zajímavý," uvedl Vrba, jehož tým usiluje o premiérový postup do čtvrtfinále Evropské ligy.

Jaké má šance Plzeň v odvetě? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Doufá, že plzeňští hráči se vyvarují ztrát míčů, což se jim nevyplatilo minulý čtvrtek v Lisabonu, kde dvakrát z brejku skóroval útočník Fredy Montero. "Když budeme hrát tak jako posledních 15 minut, šance uhrát výsledek je velká," prohlásil Vrba, který si myslí, že jeho hráči v Lisabonu neodehráli zápas tak špatně.

"Ale pokud budeme ztrácet míče ve středu pole tak, jak jsme je ztráceli v Lisabonu, takový soupeř nás za to potrestá," popsal, na co si musejí jeho hráči dát pozor.  

Ve čtvrtek mu bude chybět disciplinárně potrestaný levý obránce David Limberský a nemocný stoper Roman Hubník. Naopak po viróze a dvouzápasové pauze už bude připraven nastoupit záložník Jan Kopic.

Je nám líto, video expirovalo.
Hořava před Sportingem: Uvědomujeme si, že doma jsme silní
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články