Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chapecoense má za sebou vítěznou premiéru v Poháru osvoboditelů

Maracaibo (Venezuela) - Fotbalisté Chapecoense mají za sebou povedený návrat na mezinárodní scénu po tragické nehodě letadla v listopadu loňského roku, při které zahynuli skoro všichni členové týmu. Brazilský klub v utkání Poháru osvoboditelů zvítězil 2:1 na hřišti Atlética Zulii z Venezuely.

Fotbalisté Chapecoense před zápasem Poháru osvoboditelů
zdroj: Reuters autor: MARCO BELLO

Za hosty se v zápase hraném ve městě Maracaibo trefili ve 33. minutě Reinaldo a v 68. minutě Luiz Antonio. Domácí už pouze snížili třináct minut před koncem díky Juanu Arangovi. Navzdory tomu, že porazili jejich tým, se fotbalisté brazilského celku dočkali od 36 000 místních fanoušků bouřlivého aplausu.

Pro Chapecoense se jednalo o první utkání na cizím hřišti od jejich letecké havárie. "Chape" hraje Pohár osvoboditelů, kontinentální obdobu Ligy mistrů, poprvé v klubové historii. Loni v listopadu cestou na finálový duel nižšího Jihoamerického poháru zahynulo při leteckém neštěstí celkem 71 lidí, z toho 19 fotbalistů, 17 členů realizačního týmu a sedm manažerů z vedení klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Chapecoense si připsalo vítězný debut v Poháru osvoboditelů

Tragédii přežilo šest lidí včetně tří hráčů - brankáře Jacksona Follmanna, obránce Neta a křídelníka Alana Ruschela. S tréninkem pod novým koučem a novým kádrem začalo Chapecoense zhruba před dvěma měsíci.

"Po všem, co se stalo, musíme jako klub pokračovat. Myslím, že by to tak chtěli i hráči, kteří nejsou s námi," řekl útočník Tulio de Melo. "Víme, co dokázali pro tento klub," dodal. Chapecoense se k zápasům vrátilo 21. ledna, kdy sehrálo přátelské utkání s brazilským mistrem Palmeiras (2:2).

Výsledky prvních zápasů Copa Libertadores:

Zulia - Chapecoense 1:2, Atlético Paranaense - Universidad Católica 2:2

Zdroj
ČTK, espnfc.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články