Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Chaotický výkon se nebude opakovat. Anglie je favorit, ale máme šanci uspět, věří Suchopárek

Na podzim jejich vzájemný duel skončil pohodlnou výhrou Anglie podpořenou tristním výkonem české jednadvacítky. Kouč "lvíčat" Jan Suchopárek ale věří, že podobný scénář se v odvetě proti favoritovi opakovat nebude a mladí reprezentanti mohu proti Albionu v červnovém předposledním utkání kvalifikace mistrovství Evropy uspět. "Je to pro nás stěžejní zápas," řekl trenér.

Jan Suchopárek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Jednadvacítka po osmi z deseti kvalifikačních kol vede tabulku skupiny G o tři body před Angličany, kteří odehráli o dva zápasy méně. Češi mají jisté minimálně druhé místo zaručující baráž. Na závěrečný turnaj do Rumunska a Gruzie v roce 2023 vedle vítězů skupin přímo postoupí i nejlepší celek z druhých příček.

"Zápas s Anglií je pro nás stěžejní, s vynikajícím soupeřem, který je jasným favoritem. Je to tým, který vyhrál mistrovství světa do 17 let. Všichni hráči jedou Premier League. Viděli jsme v prvním zápase, jaká obrovská kvalita tam je," řekl Suchopárek na tiskové konferenci.

Čeští mladíci v listopadu v Burnley prohráli 1:3, když inkasovali tři góly už v úvodní půlhodině. "My jsme tam podali velice slabý, bojácný a místy i chaotický výkon, který se nebude opakovat. Věřím, že máme šanci v tomhle utkání uspět," prohlásil někdejší reprezentant.

Suchopárek na Anglii a závěrečný kvalifikační zápas s Andorrou povolal čtyři nováčky – brankáře Jakuba Markoviče, jeho pardubického defenzivního spoluhráče Karla Pojezného, mladoboleslavského obránce Davida Pecha a středopolaře Petra Jaroně z Ostravy. Kvůli zraněním chybí zadáci Jan Knapík, Robin Hranáč a Michal Fukala či záložník Tomáš Solil.

"Hráči v jarní části sezony ve většině případů ukázali vzrůst výkonnosti. Byli ve spoustě případů stěžejními nebo důležitými hráči v týmech první nebo druhé ligy. To i v zápasech o udržení nebo v baráži," uvedl Suchopárek.

"Museli jsme samozřejmě v určitých momentech přihlédnout k tomu, aby byla soudržnost týmu. I někteří ne tolik vytížení hráči do mužstva patří a jednoznačně jsou lídry týmu," dodal trenér jednadvacítky.

Utkání s Anglií je na programu 3. června v Českých Budějovicích, o deset dní později se uskuteční duel s Andorrou v Brně rovněž od 18:00. Mezi zápasy dostanou hráči volno, někteří z nich by mohli doplnit reprezentační A-tým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články