Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chaluš dal gól z půlky, který ale sudí odvolal. Rozhodl správně, uznal Suchopárek

Tbilisi (Gruzie) – Na pár sekund na lavičce českého týmu vypukla obrovská euforie, pak však přišlo velké zklamání. Trefu kapitána devatenáctky Matěje Chaluše z poloviny hřiště, která by proti Portugalsku znamenala vyrovnání na 2:2, se totiž rozhodčí rozhodl neuznat. Reprezentaci to ale ve finále mrzet úplně nemusí, jelikož i přes porážku má postup stále ve svých rukou.

Česká devatenáctka
zdroj: fotbal.cz autor: Štěpán Černý

Byl to krásný fotbalový moment, kterému pomohla náhoda. V závěru utkání se Češi dostali ke standardní situaci za půlkou hřiště. Do míče se opřel kapitán národního celku Matěj Chaluš a balón z jeho kopačky ke překvapení všech skončil až v síti Portugalska.

Sudí okamžitě ukázal na střed, čeští mladíci začali slavit a vše naznačovalo, že je vyrovnáno na 2:2. O pár sekund později ale přišla studená sprcha. Turecký rozhodčí změnil svoje rozhodnutí a branku neuznal. Češi se sice chvíli zlobili, ovšem na verdiktu, který byl správný, už nic změnit nedokázali.

Za neuznaný gól mohl fakt, že šlo o nepřímý volný kop po ofsajdu Portugalců, na což všichni včetně sudího i kvůli předchozímu střídání tak nějak zapomněli. "Rozhodčí branku neuznal oprávněně," zhodnotil po zápase trenér české devatenáctky Jan Suchopárek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Česko U19 - Portugalsko U19

Sám Chaluš přiznal, že moment byl o štěstí a střílet neplánoval. "Chtěl jsem centrovat na zadní tyč a moc jsem to přetáhnul, tak jsem si říkal, že je to pryč a ani jsem se neradoval, když míč skončil v síti. Najednou na mě kluci naskákali, nevěřil jsem, že je to gól," zhodnotil.

Češi už další gól nedali a po úvodní výhře nad Švédy si připsali porážku, která je posunula ve skupině A na druhé místo za nyní již nedostižné Portugalce. Mladíci ale vlastní výkon hodnotili velice pozitivně.

"Šli jsme si za vítězstvím, ke konci aspoň za bodem, ale bohužel to nevyšlo. Myslím, že jsme nebyli horším mužstvem než Portugalci, co se týká šancí, nezasloužili jsme si prohrát. Nemáme se za co stydět," řekl záložník a opora týmu Michal Sadílek.

Spokojený s výkonem byl i kouč Suchopárek. "Neřekl bych, že jsme byli po celý zápas lepším týmem, Portugalci drželi hodně míč. Ale velice dobře jsme bránili, hráli aktivně a po zisku míče jsme byli nebezpeční hlavně v prvním poločase. Byl to místy trochu taktický zápas, bohužel jsme doplatili na jednu, dvě chybičky v defenzivě, které soupeř potrestal a to nás může mrzet. Na druhou stranu náš tlak v závěru byl poměrně velký," konstatoval.

Čechy porážka od Portugalců pálit ale tolik nemusí. Na první místo sice už dosáhnout nemohou, k postupu do semifinále z druhé pozice jim ovšem stačí uhrát v závěrečném měření sil s Gruzií remízu. Jejich soupeř zatím na turnaji prohrál 0:1 s Portugalci a zvítězil 2:1 nad Švédskem.

Mladíci ale řeči o hře na remízu slyšet příliš nechtějí. "Musíme vyhrát, jdeme si za vítězstvím v každém zápase a nebude to jiné ani tentokrát. Určitě se na to připravíme, na hotelu máme skvělé podmínky, všichni z realizačního týmu se o nás starají, co mohou, takže budeme připraveni," dodal Sadílek.

Střetnutí s Gruzií je na programu v sobotu.

Zdroj
ČT sport, fotbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články