Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeština zábavnou formou. Patrony učebnice s fotbalovou tematikou jsou Černošková a Koller

Děti školou povinné a třeba i dospělí teď mají novou příležitost procvičit si mateřský jazyk zábavnou formou fotbalové tematiky. Patrony učebnice "Čeština nejen pro mladé fotbalisty a fotbalistky" jsou Jan Koller a Barbora Černošková.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Koller a Černošková jsou patrony fotbalové učebnice češtiny

Učební kniha "Čeština pro nejen fotbalisty, fotbalistky" obsahuje kromě autorských příběhů novinové články, na kterých si školáci procvičí porozumění textu, pravidla českého pravopisu, ale třeba i tvarosloví. 

"Fotbal je převládající, ale jsou tam i další sporty, jsou tam příběhy lidí, kteří letos byli i na olympijských hrách," říká autor učebnice František Brož.

Patrony knihy jsou fotbalista Jan Koller a moderátorka Barbora Černošková. "Když jsem byl malý kluk, takové knížky nebyly a přece knížky v té podobě nás moc nebavily. Tato učebnice se sportovní tematikou by mohla být právě pro studenty zajímavá," myslí si historicky nejlepší střelec fotbalové reprezentace Jan Koller.

"My když se doma s dětmi učíme, tak někdy je potíž je k tomu přemluvit. Nechce se jim a najít nějaká témata, která mají rádi je prostě úplně super," říká moderátorka ČT Barbora Černošková.

Zájem dětí si kniha získala už dnes na jejím křtu. "Mně se líbí hodně, protože je to něco nového a bude to určitě zábavná forma češtiny," říká žák základní školy Petr Kupec.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články