Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští fotbaloví rozhodčí trénovali na jarní část sezony v Portugalsku

Lisabon - Na novou sezonu se nechystají jen fotbalisté, ale také rozhodčí. 68 profesionálních fotbalových arbitrů absolvovalo tréninkový kemp v Portugalsku. Náročný trénink jim nově zpříjemňovalo i řízení přípravných zápasů v rámci turnaje Atlantic Cup. Na tom si své přípravné zápasy zahrál například Jablonec nebo slavný Šachtar Doněck.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbaloví rozhodčí se na jaro chystají v Portugalsku

"Myslím, že pro každého rozhodčího je to zpestření a hlavně zážitek. Šachtar, to je tým, který hraje Ligu mistrů nebo Evropskou ligu, takže paráda," uvedl sudí Petr Ardeleanu.

Jinak má ale soustředění klasický program. Výklad teorie pravidel a zkoušky z nich, nabírání kondice a také plnění fyzických testů. Všech 68 sudích na oválech své limity splnilo. "Samozřejmě rok od roku je to horší, ale musím říct, že bylo ideální počasí a že jsme to zvládli," řekl rozhodčí Pavel Franěk.

"Kromě nováčků, kteří mají kondici vynikající, tak mě potěšili staří psi, konkrétně Pavel Peřina, kterému je 50 let a testy plní jako dvacetiletý nováček," dodal kondiční trenér Jan Hanzl.

Kvalitu přípravy českých sudích prověří jarní část první ligy, která odstartuje v sobotu 18. února.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články