Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čeští fotbalisté budou hrát o MS i s Itálií

Rio de Janeiro – Soupeři české fotbalové reprezentace v kvalifikaci o mistrovství světa 2014 budou Dánsko, Bulharsko, Arménie, Malta a Itálie. Rozhodl o tom dnešní los v Riu de Janeiru. Protože čeští fotbalisté figurují v žebříčku FIFA až na 23. místě mezi evropskými celky, nasazeni byli až ze třetího výkonnostního koše.

Česká reprezentace se na mistrovství světa představila pouze v roce 2006 v Německu, kde vypadla už ve skupině. Účast na minulém šampionátu jí unikla na úkor Slovenska a Slovinska.

Kvalifikační skupina B:

  • Itálie
  • Dánsko
  • Česká republika
  • Bulharsko
  • Arménie
  • Malta

V Evropě se bude bojovat o 13 postupových míst, o která se uchází 53 účastníků kvalifikace. Ti budou rozlosováni do osmi skupin po šesti a jedné po pěti celcích. Na šampionát postoupí přímo jen vítěz každé skupiny. Osm nejlepších týmů na druhém místě si pak zahraje baráž o čtyři zbývající letenky do Brazílie. Evropská část kvalifikace začne na podzim 2012 a skončí o rok později.

Češi se báli Španělů a Francouzů

Podle reprezentačního kapitána Tomáše Rosického půjde ve vyrovnané skupině o každý bod: "Los mohl dopadnout lépe, ale také mnohem hůře. I když je to poměrně dlouho před startem kvalifikace, už dnes se dá předpokládat, že půjde o velmi vyrovnanou skupinu, kde postupové ambice budou mít čtyři mužstva." Dodal, že ani Italové nebývají v kvalifikacích dominantní, což skupinu ještě více zdramatizuje.

Losování sledovali přímo v Riu také manažer reprezentace Vladimír Šmicer, trenér Michal Bílek a mezinárodní sekretář Jaroslav Dudl. "Měli jsme jediné přání, abychom se vyhnuli v prvním koši Španělsku a v druhém Francii," prohlásil Šmicer.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články