Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Cesta k titulu je umetená, Inter vede tabulku už o jedenáct bodů

Interu Milán se podařilo zvítězit v dohrávce 28. kola Serie A nad Sassuolem (2:1) a vede tabulku italské soutěže už o jedenáct bodů před městským rivalem AC. Inter naposledy získal titul před jedenácti lety. V dohrávce 3. kola úřadující mistr Juventus zdolal 2:1 Neapol.

Fotbalisté Interu Milán
zdroj: ČTK/PA/LiveMedia autor: Francesco Scaccianoce

Inter splnil roli favorita díky vydatnému přispění Romelua Lukakua. Belgický kanonýr vstřelil v 10. minutě hlavou první gól zápasu po centru Ashleyho Younga a v 67. minutě vyslal do brejku kolegu z útoku Lautara Martíneze, jenž střelou k tyči zvýšil. Sassuolo snížilo pět minut před koncem díky krásné střele Hameda Traorého, ale všechny tři body zůstaly na San Siru.

V druhé dohrávce se po dvou propadácích dočkal vítězství Juventus, který z předchozích duelů proti sestupem ohroženým Beneventu a FC Turín získal pouze bod. Skóre otevřel ve 13. minutě svým 25. gólem v sezoně nejlepší střelec Serie A Cristiano Ronaldo po přihrávce Federica Chiesy, jenž si pohrál s obránci Neapole.

V 73. minutě pak oslavil gólem návrat do sestavy Paulo Dybala, jenž kvůli zranění od ledna nehrál. V poslední minutě snížil z penalty Lorenzo Insigne, Juventus už ale výhru udržel. Turínský velkoklub, který už má pouze teoretickou naději na zisk desátého titulu za sebou, je v tabulce třetí s odstupem dvanácti bodů na Inter.

Italská fotbalová liga:

3. kolo: Juventus Turín - Neapol 2:1 (13. Ronaldo, 73. Dybala - 90. Insigne z pen.).

28. kolo: Inter Milán - Sassuolo 2:1 (10. Lukaku, 67. Martínez - 85. Traoré).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články