Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Češky ve světové kvalifikaci smetly Kypr šesti góly

Na světový šampionát nepostoupí, ale aspoň si spravily chuť jasným vítězstvím v kvalifikaci. České fotbalistky zapomněly na červnovou porážku s Běloruskem a vylepšily své postavení vítězstvím 6:0 na Kypru. Češky se díky třem bodům posunuly na třetí pozici skupiny. 

Češky napodobily proti outsiderovi skupiny vysoký domácí triumf z loňského září, kdy mu nastřílely ještě o dva góly více než nyní. O vítězství se v Larnace postaralo šest různých střelkyň, postupně se trefily Lucie Martínková, Kamila Dubcová, Khýrová a Szewieczková a po změně stran přidaly dvě trefy tentokrát střídající opory Svitková se Staškovou.

Národní tým zvítězil v kvalifikaci podruhé a poprvé po čtyřech zápasech. Na první dva celky Nizozemsko a Island ale má velkou ztrátu a už dlouho je jasné, že se na šampionát neprobojuje.

Kypr - ČR 0:6 (0:4)

Branky: 10. L. Martínková, 18. K. Dubcová, 21. Khýrová, 45. Szewieczková, 78. Svitková, 80. Stašková.

Sestava ČR: Lukášová - Šlajsová, Bertholdová (70. Necidová), Stárová, Khýrová (71. Veselá) - K. Dubcová, Cahynová (58. Svitková), Sonntagová - Cvrčková, L. Martínková (58. Stašková), Szewieczková (58. F. Černá). Trenér: Rada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články