Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Češky se proti Němkám ujaly vedení, při loučení z ME ale nakonec dostaly výprask

Příbram – Loučení s domácím mistrovstvím Evropy do 17 let přineslo českým fotbalistkám výprask. Svěřenkyně Karla Rady se v utkání s jistými postupujícími ze skupiny A Němkami ujaly vedení, jenže velké favoritky v druhém poločase předvedly obrat a nakonec zvítězily 5:1. Připsaly si tak třetí vítězství na turnaji a do semifinále jdou z prvního místa. Češky naopak končí bez zisku bodu a se skóre 3:12.

Olivie Lukášová
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Mladým Češkám se v Příbrami povedl první poločas, ve kterém ubránily soupeřky a ve 39. minutě otevřela skóre Khýrová z penalty po faulu na kapitánku Staškovou.

Po změně stran však Němky zabraly a potvrdily roli favorita. Anyomiová dvěma góly otočila vývoj zápasu a další branky přidaly Wiederová, Schneiderová a Rackowá.

Spolu se stoprocentním Německem postoupilo z "české" skupiny do semifinále Španělsko, které v Přešticích remizovalo 1:1 s Francií a udrželo lepší skóre.

Mistrovství Evropy fotbalistek do 17 let:

Skupina A:

Německo - ČR 5:1 (0:1)

Branky: 42. a 54. Anyomiová, 60. Wiederová, 74. Schneiderová, 80.+4. Rackowá - 39. Khýrová z pen.

Sestava ČR: Lukášová - Lišková (59. Siváková), Dudová, Sonntágová, Valášková - Pochmanová, Khýrová - Dvořáková, Stašková (53. Šlajsová), Suchánková (70. Krištofová) - Cvrčková. Trenér K. Rada.

Francie - Španělsko 1:1 (1:0).

Skupina B:

Nizozemsko - Irsko 0:0,

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články