Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češky poprvé v Lize národů nebodovaly, v Bosně inkasovaly těsně před koncem

Po triumfech ve Slovinsku a doma s Běloruskem musí ženská fotbalová reprezentace skousnout první porážku v Lize národů "B". Na půdě Bosny a Hercegoviny to dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu, ale v 88. minutě rozhodla o vítězství domácího výběru 1:0 střídající Alma Krajničová. Bosna proto vystřídala český tým v čele skupiny. Odveta je na programu příští úterý v Hradci Králové.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bosna a Hercegovina – Česko

V první půli si oba týmy vytvořily minimum šancí – z českého pohledu lze zmínit jen střelu Cahynové z vápna, která skončila nad.

Krátce po změně stran Sonntagová ve stoprocentní šanci nezužitkovala milimetrově přesný centr Růžičkové. Vzápětí gólmanka Lukášová špatně rozehrála, ale chybu napravila tím, že pokus Nikoličové z hranice pokutového území vyrazila nohou. Zápas i proto směřoval k dělbě bodů, jenže v závěru se Ekičová po levé straně dostala do malého vápna a nahrála před branku na zakončující Krajničovou.

"O naší prohře rozhodla jediná situace ze závěru utkání, kterou jsme nevyřešili dobře. Bylo to také o tom, že musíme být v takových zápasech produktivnější ve hře dopředu. Ve finální fázi musíme být lepší, kvalitnější a právě tam se musíme umět prosadit. Příležitosti na vstřelení gólů jsme měli, jen jsme je nedokázali dotáhnout do konce," hodnotil kouč Rada.

V úterý se jeho tým pokusí vrátit na první místo v tabulce, z kterého vede cesta do ligy "A". Vítězové skupin ligy "B" totiž postoupí přímo do ligy "A", odkud naopak sestoupí poslední týmy. Celky z druhých míst ligy "B" budou hrát baráž proti týmům ze třetích míst ligy "A" o účast mezi elitou. 

Liga národů představuje začátek nového formátu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2025 ve Švýcarsku. Soutěž rozhodne o složení jednotlivých lig před samotnou kvalifikací, která se odehraje podobným systémem v příštím roce.

Bosna a Hercegovina – Česko 1:0 (0:0)

Branka: 88. Krajničová. ČK: 90.+2 Jelčičová (Bosna a Hercegovina).
Sestava Česka: Lukášová – Šlajsová, Dědinová, Pochmanová, Pěčková – Sonntagová (89. Černá), Kotrčová, Cahynová, Khýrová (83. Mrázová) – Růžičková (89. Dubcová), Stašková. Trenér: Rada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články