Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zlín byl lepší, jsme zklamaní, řekl Holoubek po vyřazení Sparty

Zlín – Trenér fotbalistů Sparty David Holoubek po prohře v osmifinále MOL Cupu ve Zlíně přiznal, že soupeř byl lepší a postup si zasloužil. Letenský celek na Moravě prohrál 1:3 po prodloužení a poprvé od roku 2011 nepostoupil v pohárové soutěži ani do čtvrtfinále.

Trenér Sparty David Holoubek
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

"V prvním poločase měli domácí opravdu hodně šancí a poločasový výsledek průběhu hry neodpovídal. Bylo to na pováženou a se štěstím, že jsme do kabiny šli s vedením 1:0," řekl Holoubek k úvodní brance Sparty, kterou vstřelil Matěj Pulkrab. Sparta oproti nedělnímu ligovému šlágru v Plzni udělala několik změn v sestavě. V obraně například nastoupil Daniel Köstl a v záloze Václav Dudl.

"Obranná i útočná fáze je záležitost celého týmu, takže určitě za velkým množstvím šancí není to, že byl v sestavě nový stoper," uvedl Holoubek. Zlín vyrovnal v 52. minutě zásluhou Marko Jordana, a když do konce hrací doby žádná branka nepadla, zamířil zápas do prodloužení.

David Holoubek: "Nebyli jsme úplně koncentrovaní a domácí díky své euforii i tomu, že cítili, že nejsme v dobré kondici, na nás vlétli, a proto vznikaly konkrétní situace v pokutovém území. Zlín byl dnes lepším mužstvem."

Do nastavení vstoupila lépe Sparta, ale Václav Kadlec trefil místo prázdné branky pouze tyč. "Už jsem slavil, byl jsem hodně překvapený, že to nakonec nebyl gól. Ten by určitě dost změnil další průběh prodloužení, ale nestalo se tak a byli jsme potrestáni," konstatoval letenský kouč.

O postupu Zlína poté rozhodli Haris Harba a Vukadin Vukadinovič z penalty nařízené za ruku Lukáše Marečka, který byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen. V závěru navíc domácí nevyužili další pokutový kop. "Samozřejmě jsme zklamaní, že jsme nepostoupili. Musíme se ale od tohoto zápasu oprostit a soustředit se na ligu," uvedl Holoubek.

Na výsledku se podle něj podepsalo i to, že Sparta odehrála třetí zápas na soupeřově hřišti, když ve čtvrtek nastoupila v Evropské lize v Beer Ševě a v neděli v domácí soutěži v Plzni."Zápasový režim na hráče dolehl," prohlásil šestatřicetiletý kouč.

"Zní to jako alibi, ale když se nad tím zamyslíte, tak selským rozumem vám musí dojít, že je to opravdu náročné, hrát během šesti dnů tři venkovní zápasy," uvedl Holoubek. "Jsou to opravdu náročné dávky a je to pro nás v tuhle chvíli hodně složité," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články