Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V osmifinále MOL Cupu nevypadla z role jen Sparta, Plzeň i Ostrava končí

Po úterním postupu Bohemians 1905 přes Jihlavu pokračovalo osmifinále MOL Cupu. V Mladé Boleslavi domácí tým zaskočil rozjetou Plzeň, která se čtyřbodovým náskokem vede nejvyšší soutěž. Po gólech Ewertona a Davida Juráska totiž vyhrál 2:0. V Ostravě zase překvapivě narazil tamní Baník, jenž podlehl Hradci Králové 1:2. Jen v Teplicích potvrdila roli favorita Sparta, které nahrálo brzské vyloučení domácího Švandy v prním poločase, po jehož faulu Karlsson z penalty poslal hosty do vedení a druhý gól přidal Dočkal. 

Matek Matějovský z Mladé Boleslavi odehrává míč před Janem Kopicem z Plzně
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Sparťané v pozměněné sestavě v Teplicích nakročili k očekávanému postupu už v 18. minutě. Švanda byl vyloučen za stažení Minčeva v šestnáctce a nařízenou penaltu proměnil Karlsson. Před pauzou přidal pojistku umístěnou střelou Dočkal a zaznamenal první soutěžní branku v sezoně.

Letenští měli převahu i po změně stran, ale žádnou další šanci už neproměnili. Teplický trenér Jiří Jarošík, který během hráčské kariéry působil ve Spartě, prohrál i čtvrtý soutěžní duel po příchodu k týmu. Severočechům v nejvyšší soutěži patří předposlední pozice.

"V náročném programu, jaký teď máme, jsme chtěli postoupit i s obměněnou sestavou, což se nám také podařilo. S tím jsem spokojený. Některé hráče jsem si vyzkoušel a sledoval jsem, jak zahráli," konstatoval sparťanský trenér Pavel Vrba pro klubový web.

Boleslav se lídra ligy nezalekla

v Mladé Boleslavi se během opatrnější úvodní půle dostal ke dvěma hlavičkám domácí Skalák, který nejprve nevyzrál na plzeňského gólmana Staňka a poté minul plzeňskou branku.

Také po změně stran byli nebezpečnější Středočeši a v 55. minutě převahu poprvé vyjádřili i gólově. Po Hybšově minele v rozehrávce posunul Fila míč na ve formě hrajícího Ewertona a ten otevřel skóre přízemní střelou. Hned o čtyři minuty později navíc zvýšil Jurásek výstavní ranou do horního rohu po Skalákově centru.

Domácí si zkomplikovali situaci v 77. minutě, kdy byl kapitán Marek Matějovský vyloučen po druhé žluté kartě. Plzeňští ale přesilovku nevyužili, zaváhali po sérii sedmi soutěžních výher a nedokázali se naladit na nedělní ligový šlágr na stadionu mistrovské Slavie.

"Začátek druhé půle byl horší. My jsme si to komplikovali v rozehrávce a dostali dva rychlé góly. Pak jsme s tím samozřejmě chtěli něco udělat, trochu jsme posílili ofenzivu, ale vyloženou šanci jsme měli jenom jednu," řekl plzeňský trenér Michal Bílek v rozhovoru pro ČT sport.

"V poháru jsme samozřejmě chtěli dojít co nejdál, chtěli jsme pohár vyhrát. Bohužel se to nepodařilo. Teď je potřeba se soustředit na ligu a odehrát ji dobře," dodal kouč Viktorie, jehož svěřenci v srpnu vypadli ve 4. předkole Evropské konferenční ligy s CSKA Sofia.

Hradec zaskočil Baník

Královéhradecký tým ve Vítkovicích poslal do vedení ve 29. minutě Harazim. Další přesnou ranou v 51. minutě odpověděl Buchta, ale hostům už za 10 minut vrátil náskok Prekop. Ostravští navzdory závěrečnému tlaku a šancím podruhé vyrovnat nedokázali. "Votroci" navázali na dobré výsledky a výkony v lize, kde jsou na šestém místě.

"Pro nás je to určitě významné a velmi cenné vítězství. Na Baníku se asi nevyhrává každý den. Před zápasem jsem zaslechl takové hlasy, že Hradec bude pohár vypouštět a přijede se širším kádrem. Tak jsme s ním přijeli a o to víc si toho vítězství vážím," řekl kouč Hradce Miroslav Koubek na tiskové konferenci.

Zbylá čtyři osmifinále se odehrají později, obhájce trofeje Slavia nastoupí proti Zlínu kvůli dnešní ligové dohrávce s Olomoucí až na začátku prosince. Utkání Slovácko - Karviná bylo kvůli koronaviru v hostujícím týmu odloženo a zatím nemá náhradní termín.

Osmifinále je posledním kolem, které se hraje na podzim, čtvrtfinále se uskuteční v březnu. Tři z posledních čtyř ročníků MOL Cupu ovládl úřadující ligový mistr Slavia, v sezoně 2019/20 zvítězila Sparta.

Osmifinále MOL Cupu:

FK Teplice - Sparta Praha 0:2 (0:2)

Branky: 19. Karlsson z pen., 39. Dočkal. Rozhodčí: Franěk - Ratajová, Vodrážka. ČK: 18. Švanda (Teplice).

Teplice: Grigar - Švanda, Knapík, Chlumecký, Vondrášek (56. Hasil) - Mareček (69. Krunert), Jukl - Kodad (56. Moulis), Bulmaga (26. Hyčka), Černý - Succar (69. Rezek). Trenér: Jarošík.

Sparta: Holec - Gabriel, Vitík, Štetina, Polidar (46. Vindheim) - Minčev (84. Ryneš), Dočkal, Sáček, Karabec, Karlsson (72. Haraslín) - Pulkrab (71. Drchal). Trenér: Vrba.

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)

Branky: 55. Ewerton, 59. Jurásek. Rozhodčí: Petřík - Kříž, Váňa. ČK: 77. Matějovský (M. Boleslav).

Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek (90.+5 Stránský) - Matějovský, Dancák - Skalák (81. L. Mašek), Ladra (72. Smrž), Ewerton (81. Preisler) - Fila (72. Škoda). Trenér: Jarolím.
Plzeň: Staněk - Havel (78. Řezník), Pernica, Hejda, Hybš (64. Čermák) - Bucha (78. Káčer), Janošek - Kopic (64. Mosquera), Sýkora, Šulc (64. Beauguel) - Chorý. Trenér: Bílek.

Baník Ostrava - FC Hradec Králové 1:2 (0:1)

Branky: 51. Buchta - 29. Harazim, 61. Prekop. Rozhodčí: Machálek - Horák, Lakomý.

Ostrava: Budinský - Ndefe, Svozil, Pokorný, Fleišman - Tetour (70. Budínský), Jánoš (62. Kaloč) - Buchta (70. Potočný), Kuzmanovič (62. Klíma), De Azevedo (81. Sor) - Almási. Trenér: Galásek.

Hradec: Vízek - Klíma, Čech, Leibl - Harazim, Kateřiňák, Soukeník, Urma - Kubala (88. Rezek), Prekop (76. Mejdr), Záviška (62. Novotný). Trenér: Koubek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články