Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Začíná boj o semifinále poháru, ve hře jsou i Slavia a Sparta

Ve fotbalovém MOL Cupu už jde o semifinále. Dnes se pokusí pražská „S“ napravit ligové ztráty z víkendu obhájce pohárové trofeje Slavia přivítá v Edenu Karvinou a Sparta jede do Teplic. Ve středu pak tápající Ostrava narazí na Liberec a rozjetá Olomouc nastoupí ve vršovickém Ďolíčku proti pražským Bohemians 1905. Zápasy můžete sledovat živě na ČT sport: v 16:40 Teplice – Sparta a v 19:05 Slavia – Karviná.

Slavia chce postup, Karviná nemá co ztratit  

Slavia v sobotu po čtyřech výhrách před vlastními fanoušky pouze remizovala 1:1 s Libercem a její náskok v čele tabulky před Plzní se zmenšil na sedm bodů. "Někdy se stane, že se nevyhraje. Nějak bych se v tom nepatlal. Myslím, že bychom se z toho měli hned teď v poháru oklepat a postoupit," řekl slávistický obránce Ondřej Kúdela.    

Karviná má plno starostí s bojem o záchranu v lize a náladu jí zvedla páteční výhra ve slezském derby s Baníkem 2:0. Po prvním triumfu pod novým koučem Františkem Strakou opustila poslední příčku tabulky a přeskočila Duklu. Straka sice dříve vedl i Slavii, ale jako bývalého sparťana ho zřejmě v Edenu nečeká přátelská atmosféra.    

I čtvrtfinále poháru bylo tématem Fotbal fokus podcastu:

Jeho současný celek navíc se Slavií od vítězství v poháru v roce 2009 všech osm soutěžích utkání prohrál. "Dá se říct, že nemáme co ztratit, ale zase jsme rádi, že pořád můžeme o něco hrát na obou frontách," konstatoval před utkáním karvinský brankář Martin Berkovec, který v minulosti také chytal za Slavii.  

Teplice neprodají kůži lacino, Sparta se v Boleslavi poučila    

Sparta v sobotu prohrála 1:2 v Mladé Boleslavi a po šesti výhrách na jaře poprvé zaváhala. Spravit chuť si chce v Teplicích. Ty ale vyhrály tři z posledních čtyř ligových zápasů a navíc Spartu porazily v prosinci v lize na Letné 1:0. "Nemyslím, že by nás prohra s Boleslaví měla rozhodit. Musíme se poučit," řekl kouč pražského celku Zdeněk Ščasný.    

Ten se setká s bývalým kolegou a nynějším koučem Teplic Stanislavem Hejkalem, který mu dělal asistenta na severu Čech i na Letné. "Chceme to Spartě co nejvíc znepříjemnit, nasadíme to nejlepší, co budeme mít k dispozici. Slibuji fanouškům, že neprodáme kůži lacino," vzkázal Hejkal.  

Bohemka věří, že na to má, Olomouc hledá cestu do Evropy    

Někdejší trenérští kolegové se střetnou i v Ďolíčku, kouč Bohemians 1905 Martin Hašek a olomoucký Václav Jílek se znají ze společného působení ve Spartě. V únoru v lize zvítězili Hanáci v Praze 1:0 a nastartovali tím úspěšnou sérii, během níž vyhráli pět ze šesti kol.     "Pohár je nejjednodušší cesta do Evropy, proto ho nikdo nemůže brát na lehkou váhu. Naše šance dostat se tam z ligy není tak velká," podotkl olomoucký útočník a bývalý hráč "klokanů" Martin Nešpor.    

Bohemians v neděli smolně prohráli v Plzni 2:3. Doma jsou ale vůbec nejhorším týmem ligy, od výhry v prvním kole na svém stadionu v nejvyšší soutěži dvanáctkrát nevyhráli a zvítězili tam jen v poháru nad Českými Budějovicemi. V posledních pěti zápasech před svými diváky neskórovali.    

"Olomouc se v posledních zápasech hodně zvedla. Předvádí útočný fotbal a dává hodně branek. Ale věřím, že máme na to ji vyřadit," uvedl záložník Bohemians Josef Jindřišek.

Baník chce postup jako omluvu fanouškům, Liberec zatím nic neřeší    

Ostrava z posledních pěti ligových kol uhrála jen bod, proto bere pohárový souboj s Libercem jako možnost nápravy. V únoru v lize zvítězil Baník 2:1. "Poslední zápas v Karviné byl katastrofa. Teď proti Liberci máme šanci se fanouškům za to, co viděli, omluvit," uvedl obránce Baníku Patrizio Stronati.    

Liberec do Ostravy vyrazí povzbuzen remízou na Slavii. "Jsme ještě hodně daleko, ale zároveň tak blízko ten pohár vyhrát. Ale zatím to neřešíme. Pokud přejdeme přes Ostravu, tak se o tom začneme určitě bavit víc," řekl liberecký kapitán Radim Breite.

Program čtvrtfinále MOL Cupu:

Úterý 2. dubna - 17:00 Teplice - Sparta Praha, 19:20 Slavia Praha - Karviná.

Středa 3. dubna - 18:00 Bohemians Praha 1905 - Olomouc, Ostrava - Liberec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články