Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ve finále se Sparta střetne s Plzní. Viktoria vyřadila Brno

Brno - Čtyřikrát oba týmy dohromady nastřelily tyčku či břevno, ani jednou se však nedokázaly v odvetě semifinále Poháru České pošty prosadit gólově. To však v konečném součtu nevadí Plzni, která po remíze 0:0 a prvním utkání, které vyhrála 2:0, postupuje do finále. V Edenu se 17. května střetne se Spartou, která ve středu vyřadila Jablonec.

Utkání Zbrojovka - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Brňané byli po většinu zápasu aktivnější, střelecky se však navzdory převaze neprosadili. Plzeň se dostala do finále pošesté. Zbrojovka už počtvrté vypadla v semifinále a prodloužila neúspěšnou sérii na domácím hřišti, kde už v osmi zápasech nezvítězila.

Brňané se snažili v úvodních dvaceti minutách ofenzivní hrou umazat dvoubrankové manko z úvodního duelu. Trenér Kotal nechal jen na lavičce útočníka Kroupu a na hrot postavil spíše středopolaře Paška se Skalákem. Z územní převahy však domácí fotbalisté mnoho nevytěžili. Nedokázali se kombinačně prosadit přes dobře bránící plzeňské zadáky do vyloženější střelecké příležitosti. Vážněji zahrozil pouze Šisler, jehož střelu zdálky stačil brankář Kozáčik vytlačit na roh.

Po dvaceti minutách převzala režii hry Plzeň. Ve 21. minutě po Teclově akci trefil Ďuriš přízemní střelou tyčku. V otevřené partii prověřil brankáře Viktorie ještě Zavadil tvrdou střelou z trestného kopu. V závěru poločasu dostala Plzeň soupeře pod tlak, z několika slibných pozic měl nejblíže ke gólu Procházka, jehož hlavička po rohovém kopu se otřela o tyč.

Také ve druhém poločase byla na Brnu znát snaha o útočnou hru, Plzeň spoléhala pouze na rychlé protiútoky. V 57. minutě z trestného kopu trefil Kovařík břevno brněnské branky. V závěrečné půlhodině se na hrotu domácího útoku objevili střídající Kroupa se Šumberou, ale i když měla Zbrojovka výraznou převahu, v koncovce se neprosadila. Pět minut před koncem měl největší šanci zápasu Kroupa, který obešel i Kozáčika, v pádu už ale nestačil usměrnit míč do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. semifinále poháru: Brno - Plzeň

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí: Bílek - Filípek, Kotík. ŽK: Zavadil, Šisler (oba Brno). Diváci: 3 286. První zápas: 0:2, postoupila Plzeň.

Brno: Hladký - P. Buchta, Schuster, Pernica, Keresteš - Janotka (76. Hyčka), Šisler, Zavadil, Fischer - Pašek (62. Kroupa), Skalák (62. Šumbera). Trenér: Kotal.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (90. Končal), Ďuriš (78. Horváth), Kovařík - Tecl (67. Wágner). Trenér: Uhrin ml. 

Václav Kotal (Brno): "Věděli jsme, že pokud chceme uspět, musíme dát co nejdříve branku. Bohužel několik pološancí se nám nepodařilo proměnit. Největší měl Šisler. Ovlivnilo to průběh utkání. Plzeň ve druhém poločase už jen kontrolovala hru. Jedině vstřelený gól by mohl soupeře dostat do nervozity. Potýkáme se s koncovkou, stále věříme, že se nám už podaří dát branku ze hry, abychom nemuseli spoléhat na standardní situace. Zatím se nedokážeme prosadit. Pochvala hráčům by byla, kdybychom dali branku a zápas byl dramatičtější. Takto bylo vidět, že Plzeň nikam nespěchá. Nechtěla otevřít obranu. My jsme takticky měli něco připraveného, to se nám ale nepodařilo realizovat."
Dušan Uhrin ml. (Plzeň): "Jeli jsme do Brna s cílem postoupit. To se nám podařilo, takže jsme spokojeni. Soupeř nás přitlačil ve druhém poločase, podobný průběh jsme čekali. Brno chtělo dát branku, kterou jsme my po našem domácím vítězství dát nemuseli. Měli jsme přitom v první půli dost možností, abychom utkání rozhodli. Bohužel jsme šance neproměnili. Ve druhé půli jsme se dostali pod tlak a jen nakopávali balony. Jsem rád, že obrana nápor soupeře ustála a až na jednu chybičku byla stoprocentní."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články