Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V poháru dojde na derby Slavia – Sparta. Plzeň pojede do Jablonce

Český pohár zná podobu čtvrtfinálových dvojic. Už v této fázi soutěže na sebe narazí Slavia a Sparta. Do Jablonce přijede Plzeň, Zlín bude hrát s Libercem. Dojde také na duel druholigových týmů: Opava se utká s Duklou. Hrát se bude ve středu 28. února. 

Los
zdroj: Reuters autor: Denis Balibouse

Pražští rivalové se jen o pár dní později utkají také v lize, derby v rámci 23. kola nejvyšší soutěže mezi aktuálně vedoucím týmem tabulky a obhájcem titulu Spartou a druhou Slavií bude 2., nebo 3. března hostit Letná.

Největší české kluby se v poháru utkají čtvrtou sezonu po sobě a popáté z posledních šesti ročníků. Zatímco v květnovém finále zvítězila Slavia na stadionu Sparty 2:0, loni v únoru stejným poměrem triumfovali Letenští ve čtvrtfinále v Edenu. Před dvěma lety červenobílí mezi nejlepší čtyřkou vyhráli na Spartě 3:0. V úvodním derby v této ligové sezoně se rivalové na konci září rozešli na Slavii smírně 1:1.

"Chtěli jsme toto utkání hrát doma. Slavia je samozřejmě z toho losu asi nejtěžší možný soupeř, ale máme jí co vracet. Pokud by se nám to podařilo na Slavii, bylo by to o to sladší," uvedl sportovní manažer A-týmu Sparty Tomáš Sivok.

"Na Spartě mě asi budou proklínat, zvlášť když budou hrát ještě na Slavii. Představoval jsem si, že spolu budou hrát později, ale los je los," řekl s úsměvem nejlepší střelec české reprezentační historie a bývalý hráč Sparty Jan Koller, který je ambasadorem MOL Cupu.

Také Jablonec a Plzeň se nedlouho po pohárovém souboji utkají i v lize, Severočeši přivítají Viktorii 16., nebo 17. března. Los svedl dohromady oba celky z druhé ligy a v semifinále tak bude poprvé od roku 2017 mužstvo z nižší soutěže. Tehdy Opava prošla až do finále, v němž prohrála se Zlínem.

"Všechny předchozí zápasy poháru jsme hráli venku, teď budeme doma a to je pro nás výhoda. Los mohl být lepší, ale i horší, je zbytečné nad tím přemýšlet. Hrajeme doma a porveme se o postup. Uvidíme, jaké to bude s počasím, konec února je tady takový divoký," řekl jablonecký trenér Radoslav Látal.

Los čtvrtfinále:

Slavia Praha – Sparta Praha, Opava  Dukla Praha, Jablonec  Plzeň, Zlín  Liberec.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články