Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Mariánských Lázních museli spolknout hořkou plzeňskou "desítku"

V západních Čechách byla k vidění velká kanonáda. Plzeňští fotbalisté zvítězili v poháru na hřišti divizních Mariánských Lázní 10:0 a v osmifinále je čeká Olomouc. Hattrick vstřelili Matěj Vydra a Ibrahim Traoré.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mariánské Lázně – Plzeň

"Chtěli jsme, aby kluci přistoupili k zápasu s maximální koncentrací a nepřipustili žádnou blamáž. Takový byl plán, a ten se povedl. Druhá půle už byla rozdílová, nastříleli jsme soupeři dohromady deset branek a došli si pro postup. Jsme spokojeni s výsledkem i předvedenou hrou," řekl plzeňský asistent trenéra Jan Trousil pro klubový web.

Favorizovaní hosté bez několik obvyklých opor v souboji dvou Viktorií otevřeli skóre v deváté minutě, kdy Sýkora proměnil penaltu po faulu na Mosqueru. V prvním poločase se ještě prosadili Vydra po Klimentově přihrávce a Traoré, jemuž připravil střeleckou pozici Mosquera.

Hráči Mariánských Lázní po změně stran zcela odpadli. Vlkanova v 56. minutě našel Vydru a ten znovu překonal brankáře Hinterholzingera. Jednatřicetiletý útočník o sedm minut později dokonal hattrick po samostatném úniku.

Program osmifinále českého poháru

Bohemians Praha 1905 – Sparta Praha, Olomouc – Plzeň, Velvary – Opava, České Budějovice – Jablonec, Dukla Praha – Vyškov, Liberec – Mladá Boleslav, Hradec Králové – Slavia Praha, Ostrava – Zlín.

Třetí tým prvoligové tabulky pokračoval v exhibici. Další zásah přidal Vlkanova, poté Traoré z Pobřeží slonoviny "slepenými" góly rovněž dokonal hattrick. V závěrečné desetiminutovce ještě dvakrát skóroval střídající Kopic. Plzeňští vyhráli 15. z posledních 16 soutěžních zápasů.

"Hráči, kteří nemají takové vytížení, předvedli, že mají vysokou kvalitu. Jsme moc rádi, že se střelecky prosadili kluci, kteří branky potřebovali pro sebevědomí," pochvaloval si Trousil.

V této sezoně zatím z MOL Cupu vypadly čtyři prvoligové celky – Pardubice, vítěz předminulého ročníku Slovácko, Teplice a nováček nejvyšší soutěže Karviná. Úředním hracím termínem osmifinále je středa 1. listopadu.

Mariánské Lázně – Viktoria Plzeň 0:10 (0:3)

Branky: 31., 56. a 63. Vydra, 35., 70. a 74. Traoré, 81. a 89. Kopic, 9. Sýkora z pen., 66. Vlkanova. Rozhodčí: Ulrich.

Sestava Plzně: Tvrdoň – Řezník, Hranáč, Jemelka – Traoré – Holík, Sýkora (70. Bucha), Vlkanova (70. Šulc), Mosquera (70. Cadu) – Kliment (70. Chorý), Vydra (75. Kopic). Trenér: Koubek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články