Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ústí chce v derby potrápit Jablonec

Praha - Další tři úvodní zápasy osmifinále Poháru České pošty se hrají v tomto týdnu a ve všech půjde o souboje prvoligových týmů se soupeři z nižší soutěže. Dnes se odehraje severočeské derby mezi Ústím nad Labem a Jabloncem a odložený duel Třince s Mladou Boleslaví. Ve středu zavítá aktuálně poslední celek nejvyšší soutěže Teplice do třetiligových Domažlic. Termíny odvet ještě nejsou známy.

Protrhne Karel Piták střelecký půst v pohárovém zápase s Ústím?
zdroj: isifa.com autor: Martin Bergman

Utkání v Ústí bude prestižní pro jabloneckého stopera Víta Beneše, který se vrátí do svého rodiště. "Na ten zápas se velmi těším. Vyrůstal jsem tam, mám tam spoustu přátel a hlavně rodinu," prohlásil. Opora zadních řad věří, že Jablonec naváže na výborné výkony z ligy, ve které je o skóre druhý za Olomoucí.

Ústečtí, kteří v minulé sezoně vyhráli druhou ligu, ale kvůli nevyhovujícímu stadionu nemohli do nejvyšší soutěže, považují duely s Jabloncem za vrchol podzimu. Rádi by navázali na 3. kolo, ve kterém na penalty vyřadili pražskou Slavii.

"Jablonec je na špici ligy, pro nás je to takový bonbonek na závěr podzimu. Uděláme, co bude v našich silách, abychom je potrápili. Budeme zase hrát útočně," uvedl ústecký trenér Přemysl Bičovský.

Mladá Boleslav se měla představit na hřišti třetiligového Třince už před týdnem, kvůli nezpůsobilému terénu byl ale duel odložen. Ambiciózní Středočeši jsou v lize až jedenáctí, i proto přikládají Poháru České pošty velkou váhu, protože z něj mohou postoupit do příštího ročníku Evropské ligy.

Ještě hůř jsou na tom Teplice, které nečekaně uzavírají ligovou tabulku. Svěřenci Zdeňka Ščasného si chtějí v Domažlicích spravit chuť po víkendové prohře 2:3 v Ostravě.

Dva úvodní osmifinálové zápasy se odehrály před týdnem, Liberec už dokonce jako první postoupil do jarního čtvrtfinále. Termíny úvodních duelů mezi Hradcem Králové a Plzní a Jihlavou a pražskou Spartou teprve budou oznámeny.

Program:

Úterý 6. listopadu:

14:00 FK Ústí nad Labem - Baumit Jablonec, Třinec - FK Mladá Boleslav

Středa 7. listopadu:

14:00 Jiskra Domažlice - FK Teplice

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články