Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ujfaluši debutoval v ostrém zápase a "jeho" Sparta vyřadila Zlín

Zlín – Jediný gól stačil pražské Spartě k postupu ze 3. kola Poháru České pošty. Na hřišti druholigového Zlína dostala v dresu Sparty šanci řada dosavadních náhradníků včetně Tomáše Ujfalušiho, který si tak odbyl soutěžní premiéru v letenském mužstvu. O postupu lídra nejvyšší soutěže rozhodl gólem v poslední minutě prvního poločasu záložník Tomáš Přikryl.

Sparťané Přikryl s Pauschkem
zdroj: ČTK autor: Němec Zdeněk

Trenér Sparty Vítězslav Lavička udělal oproti pátečnímu ligovému duelu se Slováckem hned osm změn v základní sestavě. Mezi tyče poslal Čecha, do útoku Bednáře a na stoperu si soutěžní premiéru v letenském mužstvu odbyla uzdravená posila Ujfaluši.

Jedenáctý tým druholigové tabulky se před téměř pěti tisícovkami fanoušků vyhecoval k bojovnému výkonu a držel se Spartou krok. Hosté sice měli míč častěji na kopačkách, ale Zlín hrozil z brejků. V 29. minutě se řítil sám na branku Holík, gólman Čech ale Pražany podržel.

Těsně před pauzou se ovšem prosadili sparťané. Matějovský na levé straně nadvakrát odcentroval přes protihráče a Přikryl na zadní tyči hlavou usměrnil míč do sítě. Po změně stran mohl zvýšit Bednář, po Pauschekově centru ale ve velké šanci minul. Na druhé straně zachránil favorita znovu Čech, když si poradil s Železníkovou střelou.

Většina zápasů 3. kola domácího poháru se hraje ve středu, do 4. kola už v minulém týdnu postoupila Slavia Praha. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín-Sparta

Fastav Zlín - Sparta Praha 0:1 (0:1)Branka: 45.+1 Přikryl. Rozhodčí: Marek. Diváci: 4712.

Sestava Sparty: Čech - Pauschek, Švejdík, Ujfaluši, Costa - Matějovský, Vacek - Přikryl (90. Dočkal), Mareček, Krejčí (88. Brabec) - Bednář (75. Lafata). Trenér: Lavička

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články