Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Teplice díky Jindráčkově hattricku jdou přes Duklu do pohárového čtvrtfinále

Martin Jindráček se blýskl hattrickem a Teplice díky tomu postoupily do čtvrtfinále MOL Cupu. Pražská Dukla se po porážce 1:3 s pohárem loučí. Soupeři se na Julisce utkají i za týden v rámci 16. ligového kola.

Jakub Hora
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Z naší strany to bylo povedené utkání, povedených 75 minut do vystřídání. Byli jsme aktivnější, měli jsme pohyb a větší chuť po vítězství," řekl trenér Teplic Stanislav Hejkal.

Za týden očekává jiný zápas. "Z hráčů musíme vyhnat myšlenky, že tohle byla Dukla Praha. Nebyla, za týden bude Dukla Praha, jsem o tom přesvědčený," uvedl Hejkal.

Tepličtí začali lépe a po několika náznacích se dostali do vedení v 11. minutě, kdy zaváhání domácí obrany potrestal Jindráček přízemní střelou. Hosté častěji drželi míč a po většinu prvního poločasu kontrolovali hru. Pražané se snažili hrát na brejky, ale moc se jim nedařilo.

Severočeši v závěru první půle poslední tým ligové tabulky zatlačili. Moulise ještě vychytal gólman Hruška a Vondráček hlavičkoval nad břevno. Ve 45. minutě se však prosadil hlavou opět Jindráček po Kučerově centru.

Dukla se po změně stran zlepšila, jenže z úvodního tlaku nic nevytěžila a Schranzovu ránu zneškodnil teplický brankář Grigar. V 64. minutě se radovali potřetí hráči Teplic. Na roh si naskočil Jindráček a razantní hlavičkou znovu překonal Hrušku.

"Nevím, jestli to byly lehké góly. Měl jsem konečně štěstí, že to tam spadlo. Je jedno, jaké to byly góly. Nevím, jestli jsem někdy dal hattrick, asi byl můj premiérový," konstatoval Jindráček.

Trenér Skuhravý litoval přístupu hráčů

Domácí v 86. minutě snížili po trefě střídajícího Brandnera, jehož před odkrytou brankou našel Djuranovič. Dukla ale už víc nestihla, Podaného ránu z přímého kopu vytáhnul pozorný Grigar.

"Dneska jsme od začátku do konce tahali za kratší konec. Tohle nebyl přístup ligového hráče a za to nesu jednoznačně vinu já. Věděl jsem, že ta situace nebude jednoduchá, ale že hráči nebudou ochotní v některých zápasech ani poctivě pracovat, je samozřejmě komplikace," uvedl kouč Dukly Roman Skuhravý.

"Dva hráči Ostojič a Miloševič hráli to, co měli hrát. Nevím, co zbytek. Nebyli jsme dneska důstojným soupeřem Teplic. Také bych rád věřil, že to za týden bude jiná Dukla," dodal.

Dukla Praha - FK Teplice 1:3 (0:2)

Branky: 86. Brandner - 11., 45. a 64. Jindráček. Rozhodčí: Královec - Pospíšil, Kožár. Bez karet. Diváci: 374.

Dukla: Hruška - Miloševič, Ostojič, Bezpalec, Chlumecký - Bilovský, Kott (66. Breda), Doumbia (76. Mentberger), Podaný - Djuranovič, Schranz (66. Brandner). Trenér: Skuhravý.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Hošek, Hyčka - Moulis, Soungole, Kučera (73. Kodad), Trubač (84. Knapík) - Hora, Jindráček (74. Vošahlík). Trenér: Hejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články