Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tecl dvěma góly a proměněnou penaltou posunul Jihlavu do osmifinále

Zlín - Fotbalisté Jihlavy postoupili do osmifinále Poháru České pošty. Ligový nováček dnes ale vyřadil druholigový Zlín až po penaltovém rozstřelu, v normální hrací době skončilo utkání třetího kola 2:2.

Hostující Vysočina vyhrála úvodní poločas po gólech Tecla 2:0, po změně stran ale Zlín brankami Holíka a Bubláka v rozmezí dvanácti minut vyrovnal. Rozhodující penaltu proměnil v páté sérii Koloušek. Jihlava v dalším kole narazí na vítěze duelu Sparta Praha - Viktoria Žižkov.

Jihlavský trenér Komňacký postavil místo zkušeného Blažka do branky Hanuše, který byl hlavní oporou týmu. Vysočině vyšel vstup do zápasu. Po deseti minutách Mesanovič trefil břevno, o tři minuty později pronikajícího Tecla srazil obránce Kroča a faulovaný hráč penaltu proměnil.

Zlín se probral až po půlhodině hry, kdy Bublák střelou těsně nad branku zahodil příležitost k vyrovnání. Před koncem poločasu zlikvidoval brankář Hanuš další šanci Bubláka a v nastaveném čase po Kolouškově trestném kopu vstřelil hlavou druhou branku hostů Tecl.

Hned po změně stran nabudil Zlín k ofenzivní hře Holíkův gól a bojovný výkon domácího týmu zúročil vyrovnávací brankou Bublák. V závěrečné půlhodině se už žádný tým střelecky neprosadil. V penaltovém duelu zaváhal pouze domácí Salachna, jehož střelu brankář Hanuš vystihl. Za Jihlavu byli úspěšní postupně Tecl, Vaculík, Kosák, Jungr a Koloušek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jihlava - Zlín
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články