Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Strakovi při horkém návratu do Edenu nadávali fanoušci Slavie, Tvrdík se za ně omluvil

Tohle byl tvrdý návrat na horkou půdu. Kouč karvinských fotbalistů František Straka si při návratu do Edenu, kde coby sparťan v sezoně 2011/12 krátce neúspěšně vedl Slavii, vyslechnul od některých domácích fanoušků urážky a nadávky na adresu rodiny. Straka se vulgaritami během pohárového čtvrtfinále s Pražany nechtěl příliš zaobírat, připustil ale, že ho bolely. Šéf sešívaných Jaroslav Tvrdík se za hanlivé pokřiky jménem klubu omluvil.

Trenér František Straka
zdroj: ČTK

"Nemá cenu se o tom bavit. Ani nechci. Ať si o tom udělá každý obrázek sám. Je to trapné. Samozřejmě že to i bolí, když tohle slyšíte," řekl Straka po porážce Karviné 0:5.

Jindy impulzivní kouč tentokrát raději většinu času trávil poblíž střídačky a šetřil obvyklými energickými gesty. "Nechtěl jsem nějakým způsobem zbytečně ještě daleko více rozpoutávat emoce, než jaké tam byly. Víc k tomu ani nechci říct."

Šéf představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík se za vulgarity vůči Strakovi omluvil. "Jménem klubu se omlouvám rodině Františka Straky. Stydím se. Sprosté urážky na adresu manželky a dětí nepatří nejen k jakémukoliv sportu, ale do jakékoliv společnosti."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále MOL Cupu Slavia - Karviná

Slavii vedl v deseti ligových zápasech na přelomu let 2011 a 2012, přestože se předtím označoval za sparťanského srdcaře. Fanoušci červenobílých proti němu celou dobu protestovali a Straka pak raději rezignoval.

Návrat do Edenu pro něj nedopadl výsledkově dobře, Karviná v sestavě s hráči širšího kádru utrpěla debakl. "Pro mě je priorita číslo jedna zachránit ligu. Věděl jsem, že Slavia má opravdu skvělý tým a je úplně jedno, kdo bude hrát."

Více o nedávné ligové remíze Slavie a vítězství Karviné ve Fotbal fokus podcastu:

Podle svých slov potřeboval vidět hráče, kteří nehráli ve dvou předchozích zápasech nebo jen málo. "Abych si udělal obrázek o celém týmu. Potřeboval jsem je i poznat ve stresových situacích. To utkání mi hodně ukázalo," uvedl Straka, který Karvinou před utkáním v Edenu vedl zatím jen ve dvou ligových zápasech.

Zkušený fotbalový harcovník ocenil Slavii. "Kariéru (trenéra Slavie) Jindry (Trpišovského) jsem sledoval a musím říct, že mě zaujal, už když trénoval Viktorku Žižkov. Pak šel do Liberce a nenápadně se jeho rukopis neustále posunuje dopředu."

Slávisté jsou podle Straky výborně fyzicky připravení, mají zdvojené posty. "To je i otázka citu umět vybrat typologicky hráče na posty, jaké potřebuješ. Když to Slavii nejde herně, má obrovskou sílu třeba ve standardkách," dodal trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články