Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Stoprocentní exekutor Souček po historickém doublu: Liga mistrů se Slavií by byla nejvíc

Ve 37. minutě finálového utkání Českého poháru si postavil míč na značku pokutového kopu a chladnokrevně nasměroval Slavii k zisku druhé tuzemské trofeje během několika dnů. Defenzivní záložník Tomáš Souček si po vítězství 2:0 nad Baníkem Ostrava pochvaloval svou veleúspěšnou bilanci z "bílého bodu" a zároveň skvělou sezonu sešívaných s puncem doublu, na který dosáhli po dlouhých 77 letech.

"Musím to někam zaťukat," hledal za sebou v mixzóně pevnou plochu, aby zdůraznil stoprocentní proměňování pokutových kopů. "Byla to složitá penalta, za brankou byl totiž kotel fanoušků Baníku. Počkal jsem si na pohyb gólmana a pak vystřelil. Jsem moc rád, že jsem mohl týmu pomoci," konstatoval.

Jako hrdina se však vytáhlý středopolař v žádném případě necítil. "To vůbec ne. Jsem vždycky rád, že mohu týmu pomoct. Pak dal gól ještě 'Maso' a uklidnil nás," pochválil spoluhráče Masopusta, který vítězství a triumf v poháru pojistil.

Podle Součka si celé mužstvo zaslouží obdiv nejen za středeční výhru, ale i za celou sezonu. "To bylo něco fantastického a zapíše se do dějin Slavie," uvedl. "I v Evropě se nám podařily skvělé věci, ale je to za námi a musíme se soustředit na další sezonu," myslí český reprezentant už dopředu.

Prvním cílem bude podle něj postup do Ligy mistrů. "Je to obrovská čest hrát o Champions League," váží si prestiže milionářské soutěže.

Nicméně i on vnímá, že je jedním z nejsledovanějších hráčů Slavie a že by mohl v létě z klubu odejít. "Jsem teď ve Slavii, a když s ní půjdu do Ligy mistrů, tak to bude nejvíc, čeho s ní mohu dosáhnout. Nic není vyřízené, tak uvidím, co bude příští sezonu," nechtěl spekulovat o možné změně dresu.

Za sebe i za tým slibuje, že po decentních oslavách nic proti Spartě v posledním ligovém kole nadstavbové části nevypustí. "Bude to mít náboj, je to přece derby. A zvednout mistrovský pohár před rivalem je velká čest," usmál se.

Slavia se jednoznačně stala suverénem sezony. "Od pátého kola jsme vedli ligu, jeli jsme naplno i na mezinárodní scéně. Každý hráč pracoval za každého, nehráli jsme si na žádné individuality. To dělá tým. Máme ho skvěle složený a to dělá úspěch," zakončil Souček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články