Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Sparťané hráli v silné sestavě, přesto v poháru padli s Pardubicemi

Pardubice – Levou nohou vstoupili do osmifinále domácího poháru MOL Cupu fotbalisté Sparty. Přestože favorit nastoupil do duelu v silné sestavě včetně většiny opor, z vítězství 1:0 se radovaly domácí Pardubice. O vítězství sedmého celku druhé ligy rozhodl v prvním poločase Korejec Kim Te-won. Odveta na Letné se bude hrát 3. prosince. 

Fotbalisté Pardubic
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný kromě absentujících reprezentantů nasadil většinu opor. "Jediné pozitivní je, že máme před sebou ještě odvetu. Chtěli jsme zápas v Pardubicích zvládnout podstatné lépe i s ohledem na to, že odveta se hraje v době, kdy máme našlapaný program," řekl Ščasný. "Udělali jsme si zápas těžký sami, protože jsme měli v každém poločase odlišný přístup. Je těžké dotahovat skóre proti soupeři, který bojuje a chce se na vás vytáhnout," konstatoval. 

Pardubice však od začátku favorita zatlačily a brankář Štěch musel vyrážet nepříjemné střely Řezníčka, Jeřábka i Fouska. Obrovskou šanci Pražanů zahodil ve 22. minutě Mareček, který po Hybšově centru v malém vápně hlavičkoval mimo.

Po půl hodině aktivnější domácí otevřeli skóre. Fousek po náběhu z levé strany našel volného Kim Te-wona a korejský záložník se snadno trefil do odkryté branky. Před pauzou se pokusil odpovědět Konaté, ale Knobloch jeho ránu vyrazil. "První poločas jsme odchodili, což je trestuhodné," prohlásil Ščasný. 

Pardubický gólman se v úvodu druhého poločasu blýskl i proti hlavičce střídajícího Lafaty z rohu. V 64. minutě Spartu zachránil od druhé inkasované branky výborný Štěch, jenž zblízka vykopl Řezníčkovu střelu. Domácí v závěru dobře bránili a lídra nejvyšší soutěže do velkého tlaku nepustili. Souboj Lafaty s Knoblochem po dalším rohovém kopu znovu vyhrál brankář Východočechů.

"Výkon většiny hráčů byl bohorovný, ale možná by to tak nebylo, kdyby někteří hráči nehráli něco, na co nemají. Ztráceli jsme míče a šance jsme soupeři dávali po vlastních chybách, které byly naprosto zbytečné," řekl Ščasný. "Hráčům budu vytýkat, že nechodili do soubojů, prohrávali jsme a hlavně jsme ztráceli velké množství jednoduchých míčů," dodal trenér. 

Pardubice udržely domácí neporazitelnost i po devátém soutěžním utkání sezony a v poháru vyhrály i čtvrtý duel bez inkasované branky. 

FK Pardubice - Sparta Praha 1:0 (1:0) Branka: 32. Kim Te-won. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Hájek. ŽK: Kakrda, Kopřiva, Kim Te-won, Knobloch - Matějovský. Diváci: 2755 (vyprodáno).

Sestava Sparty: Štěch - Mareček, Holek, Brabec, Hybš (76. Juliš) - Steinhöfer (46. Lafata), Hušbauer, Jiráček (46. Costa), Matějovský, Konaté - Fatai. Trenér: Ščasný. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články