Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
EuroCup žen 2024/2025

Sparta zahájí cestu za obhajobou MOL Cupu proti Brnu, Slavia pojede do Benátek

Je rozlosováno. Obhájci trofeje ze Sparty vstoupí do domácího poháru utkáním na Letné proti druholigové Zbrojovce Brno. Loňští finalisté z Plzně se ve 3. kole představí v Ústí nad Labem a aktuální lídr nejvyšší soutěže Slavia zavítá na hřiště jiného třetiligového soupeře Benátek nad Jizerou.

Ve 3. kole zasáhne do hry kromě zmíněné trojice favoritů i zbylá dvojice účastníků letošní kvalifikace evropských pohárů: Ostrava a Mladá Boleslav. Doposud kousal vyřazení jen jeden celek z nejvyšší soutěže: Karviná totiž nečekaně podlehla na stadionu třetiligové Kroměříže.

Sparta jako jediný klub z nejvyšší soutěže nastoupí doma, což je pro ni při účasti v hlavní fázi Ligy mistrů v nabitém programu výhodou. Naposledy se s Brnem utkala loni v dubnu, kdy soupeře v lize porazila 3:1. Zbrojovka poté sestoupila z nejvyšší soutěže a nyní jí patří až předposlední místo ve druhé lize.

"Myslím, že na Letné mě za los pochválí. Po dlouhé době začneme pohár na domácím hřišti. Doufám, že i tento zápas vyprodáme. Máme nabitý program s Ligou mistrů, takže záležet bude i na termínu, kdy Zbrojovku přivítáme," řekl ČTK člen představenstva Sparty Petr Hrdlička.

I na Plzeň čeká někdejší účastník nejvyšší soutěže, Ústí nad Labem však už není mezi elitou od roku 2011. Aktuálně figuruje na třetím místě ČFL. Ve stejné třetiligové skupině jsou i Benátky nad Jizerou, které přivítají Slavii. Středočeský celek je nováčkem ČFL.

Vedle Sparty čeká druholigový soupeř pět dalších týmů z nejvyšší soutěže. Vyškov přivítá Bohemians Praha 1905, Líšeň vyzve Teplice, Žižkov bude hrát s Olomoucí, Varnsdorf s Ostravou a Táborsko s Českými Budějovicemi. Jihočeská mužstva se na jaře utkala v baráži o nejvyšší soutěž, Dynamo v ní udrželo příslušnost k elitě. Aktuálně mu ale patří v lize poslední místo.

Se soupeřem z třetí nejvyšší soutěže se vedle Plzně se Slavií střetnou také Jablonec, Hradec Králové, Pardubice, Slovácko a Liberec. Divizní celek pak potkají Dukla Praha a účastník Konferenční ligy Mladá Boleslav.

Úředním termínem je středa 30. října, některé zápasy se ale jako obvykle s největší pravděpodobností budou hrát v jiných dnech. V minulé sezoně Sparta ve finále v Plzni zvítězila nad Viktorií 2:1 a získala double.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články