Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta vstupuje do poháru v Domažlicích, Slavia se utká s Duklou

Do 3. kola domácího fotbalového poháru vstupují už i elitní prvoligové týmy, které měly v předchozím kole volný los. Vedoucí celek nejvyšší soutěže Plzeň zavítá do Hlučína, Sparta se představí v Domažlicích a Slavia nastoupí v pražském derby na Dukle. Obhájce pohárové trofeje Slovácko přivítá Varnsdorf. Utkání Domažlice – Sparta můžete sledovat od 14:50 a duel Dukla – Slavia pak od 17:50,  obojí v přímém přenosu na ČT sport a ČT sport plus.

zdroj: twitter.com/AC Sparta Praha

Slavia ve šlágru programu nastoupí na hřišti druholigové Dukly. Pro červenobílé bude zápas generálkou na víkendové ligové derby se Spartou. "Ve Slavii není žádný zápas, který můžete dát na vedlejší kolej. Vzhledem k počtu zraněných není otázka, kolik uděláme změn, ale spíš kolik si jich můžeme dovolit. Po poháru hrajeme až v neděli, což je docela dlouhá doba, takže nebudeme tolik koukat na to, koho šetříme," uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský. Na lavičce Dukly bude kvůli disciplinárnímu trestu nadále scházet kouč Petr Rada, jenž v minulosti vedl i tým z Edenu.

Finalista minulé pohárové sezony Sparta se představí na hřišti třetiligových Domažlic, za které hraje bývalý obránce Letenských a Plzně David Limberský. "Vím, že všichni mluví o derby, ale veškerá pozornost se teď soustředí na středu. Vypadli jsme z evropských pohárů, takže v MOL Cupu musíme dojít až do konce. Stoprocentně se na utkání soustředíme. Víme, že jsme velcí favorité a musíme vyhrát," řekl dánský trenér Sparty Brian Priske.

Plzeň v ligové sezoně jako jediná neprohrála a s jedním zápasem k dobru vede tabulku o čtyři body před Slavií. Úřadující český šampion chce uspět i v poháru, v němž potřetí za posledních šest let nastoupí proti Hlučínu. Domácím patří druhé místo v třetí nejvyšší soutěži MSFL.

"Naším jednoznačným úkolem je přes Hlučín postoupit. Ale zároveň upozorňuju, že nečekám žádný lehký zápas, spíše naopak. Nesmíme nic podcenit a musíme duel zvládnout," řekl plzeňský trenér Michal Bílek, který při náročném programu dá šanci i hráčům mimo obvyklou základní sestavu.

Obhájce pohárové trofeje Slovácko nastoupí proti druhému týmu druhé ligy Varnsdorfu. Celek z Uherského Hradiště v podzimní části příliš nezvládá kombinovat Evropskou konferenční ligu s domácí soutěží a v ligové tabulce je až třináctý. Až ve 3. kole vstoupí do MOL Cupu i Mladá Boleslav coby vítěz nadstavbové skupiny o umístění z minulé ligové sezony. Středočeši přivítají druholigový Prostějov.

Ve středu se představí ještě dalších šest prvoligových týmů. Ostrava ve druhém utkání po trenérské změně nastoupí ve Velvarech, Brno se představí na hřišti Táborska, Hradec Králové v Chlumci nad Cidlinou, Olomouc v Zápech, České Budějovice budou hostit Vlašim a Bohemians 1905 přivítají Třinec.

Už v úterý čeká Teplice zápas v Příbrami. Zbylé dva duely 3. kola se odehrají v příštím týdnu. Z poháru už vypadly dva prvoligové celky. Minulé úterý Jablonec nečekaně prohrál s Vyškovem 0:1 a už o kolo dříve Velvary vyřadily poslední tým nejvyšší soutěže Pardubice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články