Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta otevře domácí pohár v Jihlavě s cílem odčinit derby. Slavii čeká Vyšehrad na Žižkově

Už i trio nejlepších týmů uplynulého prvoligového ročníku vstoupí do 3. kola Českého poháru. Slavia si po vítězství v pražském derby střihne na stadionu Viktorie Žižkov zápas s nováčkem druhé nejvyšší soutěže Vyšehradem, Sparta nastoupí v taktéž druholigové Jihlavě a Plzeň se představí v třetiligovém Hlučíně. Přímý přenos utkání Jihlava - Sparta sledujte od 16:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Jihlava - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Sparta neprožívá ideální sezonu a po nepovedeném derby (0:3) ztrácí na vedoucí Slavii ze sedmého místa propastných 12 bodů. Hned v příštím kole navíc hraje v Plzni, která má o 9 bodů více a je druhá.

Před prvoligovým magnetem ve Štruncových sadech se Pražané ukážou v rámci MOL Cupu v Jihlavě. Vysočina o víkendu zvládla druholigový šlágr s Brnem (3:2) a v tabulce je druhá s čtyřbodovou ztrátou na Pardubice. "V Jihlavě to nebude nic jednoduchého, ale musíme to zvládnout," řekl kapitán Martin Frýdek.

Pro Slavii, která opanovala předchozí dva pohárové ročníky, bude souboj s Vyšehradem specifický, protože v kádru Vyšehradu působí i několik bývalých hráčů sešívaných.

Utkání se odehraje na neutrální půdě na stadionu Viktorie Žižkov, protože v Edenu budou hrát dnes večer odvetu 1. kola Ligy mistryň slávistické ženy.

Plzeň čeká dlouhá cesta do Slezska

Viktoria chce potvrdit dobrou ligovou formu, kde zvítězila čtyřikrát za sebou. "Myslím, že v Hlučíně už jsme hráli. Asi víme, do čeho jdeme. Domácí nebudou mít co ztratit, mají bojovný mančaft a pár technických hráčů," uvedl kapitán Roman Hubník. "Bude to zápas vyloženě o nás. Co jim dovolíme, to budou hrát. Věřím, že hlavně začátek zvládneme a v klidu postoupíme," doplnil zkušený stoper, jenž se vrací po dlouhém zranění.

Finalista minulého pohárového ročníku Baník Ostrava, který ve 2. kole zdolal divizní Lanžhot 3:1, přivítá druholigový Hradec Králové. Vedle Plzně narazí další dvě prvoligová mužstva na soupeře ze třetí nejvyšší soutěže.

Zbývajících pět utkání 3. kola je na programu příští týden. Mladá Boleslav se střetne s Chrudimí, Jablonec s Brnem, Teplice s Třincem, Olomouc s Líšní a Bohemians 1905 nastoupí v Chlumci nad Cidlinou.

Program 3. kola MOL Cupu:

Středa 25. září:
16:00
Vltavín - České Budějovice, Domažlice - Dukla Praha,
Slavia Praha - Vyšehrad, Karviná - Žižkov, Hlučín - Plzeň 
17:00 Jihlava - Sparta Praha
17:30 Liberec - Prostějov
18:00 Ostrava - Hradec Králové

Úterý 1. října:
16:00 Mladá Boleslav - Chrudim
16:30 Jablonec - Zbrojovka Brno
17:00 Teplice - Třinec, Olomouc - Líšeň

Středa 2. října:
16:00 Chlumec nad Cidlinou - Bohemians Praha 1905

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články