Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Slovácko nezastavilo Liberec, Severočeši napodobili Hanáky a zahrají si čtvrtfinále

Špatný začátek hostů v osmifinálovém zápase Liberec – Slovácko rozhodl o dalším postupujícím. Do dalšího kola domácího poháru poslal Severočechy záložník Potočný, který se prosadil už ve třetí minutě. Svěřenci trenéra Hornyáka tak porazili Moravany ve druhém duelu během pěti dní 1:0 a pokazili premiéru novému kouči Svědíkovi.

Utkání Liberec – Slovácko
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Gratuluju mužstvu k postupu, šli jsme za svým cílem a chtěli jsme v MOL Cupu postoupit dále," řekl trenér Liberce Zsolt Hornyák.

Slovanu skvěle vyšel začátek. Ve třetí minutě Koscelník nacentroval do šestnáctky a Potočný razantní hlavičkou překonal brankáře Trmala. "Je špatné, že dostaneme už ve třetí minutě gól. Když tady v Liberci chceme pomýšlet na úspěch, tak nesmíme inkasovat, protože se pak Liberci ty góly špatně dávají," upozornil Svědík.

Ve zbytku první půle už diváci mnoho velkých šancí neviděli. Petrovu ránu si pohlídal liberecký gólman Nguyen, nepřesně mířili Potočný i hostující Havlík. "Trošku nám ten první gól svázal nohy, začali jsme myslet na obranu. Samozřejmě Slovácko bylo kvalitním soupeřem. Dobře kombinovalo a hlavně získávalo odražené míče, které jsme měli získat my," konstatoval Hornyák.

Ve druhém poločase vyslal dvě střely domácí Oscar, ale Trmal ani s jedním pokusem neměl větší problémy. Slibný protiútok Slovácka pak Petr pokazil nepřesnou ranou. V 69. minutě mohl přidat libereckou pojistku Pešek, který přes špatné zpracování ještě dokázal ve skluzu vystřelit, ale brankáře nepřekonal.

"My jsme byli místy lepší a nenechali Liberec hrát. Velice dobře jsme hráli presink a získali spoustu balonů. Ale to nejhlavnější je rozhodování v šestnáctce. Tam se Liberec choval úplně jinak než my. Na tom musíme hodně zapracovat a být přímočařejší," řekl Svědík.

Domácí soupeře do větší šance na vyrovnání nepustili a ukázali současnou sílu v defenzivě. Liberečtí v posledních osmi soutěžních zápasech pouze jednou inkasovali při domácí porážce 0:1 se Slavií.

"Chtěli jsme vítězství potvrdit ještě druhým gólem, ale to se nám nepodařilo. Myslím, že jsme se začali skoro strachovat o výsledek," připustil Hornyák. "Úkol jsme splnili, ale herně to nebylo takové oslnivé," dodal slovenský kouč.

Osmifinále fotbalového poháru MOL Cup:

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)

Branka: 3. Potočný. Rozhodčí: Příhoda - Koval, Petřík. ŽK: Juroška, Krejčí (oba Slovácko). Diváci: 999.

Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Potočný, Oscar (56. Oršula), Breite, Pešek - Nešický (83. Mikula) - Aarons (64. Pázler). Trenér: Hornyák.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Krejčí, Hofmann, Juroška - Kalabiška (59. Kuchta), Havlík, Daníček, Petr (77. Rezek), Navrátil - Zajíc (68. Kubala) Trenér: Svědík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články