Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavia chce udržet naději na historický double, Zlín živí šanci na první pohár po 47 letech

Praha – Přepsat historii se může povést pražské Slavii. Už patnáct let neslavila zisk domácího poháru a ještě nikdy se jí nepodařilo vyhrát double. Letos k tomu má nakročeno skvěle, aby si ale udržela naději na triumf, musí v semifinále v Edenu porazit Zlín. Ten může vyhrát svou první trofej v samostatné České republice, zisk Československého poháru poprvé a naposledy slavil v roce 1970. Přímý přenos sledujte od 18:20 na ČT sport.

Milan Škoda (uprostřed) slaví se spoluhráči vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Slavia pod trenérem Jaroslavem Šilhavým neprohrála ani jedno z 24 soutěžních utkání. Ligovou tabulku vede pět kol před koncem o dva body před Plzní a v poháru útočí na první triumf od sezony 2001/02. "Double? Jsme ve hře, máme to před sebou, takže určitě uděláme maximum pro to, abychom to udělali," řekl po vítězném čtvrtfinále nad Karvinou Šilhavý.

Slavia v prosinci vyhrála v lize ve Zlíně 4:0, v srpnu doma ale až v nastavení zachránila remízu 2:2. "Ševci" nastoupí v Edenu povzbuzeni sobotní výhrou 2:0 nad Bohemians 1905, kde se dočkali prvního ligového vítězství po deseti kolech a od listopadu.

"Můj názor je, že ve Zlíně odvádějí skvělou práci, hrají vysoko a hrají o poháry. I když se jim nedaří na jaře jako na podzim, není to tím, že by hráli špatně. Očekávání jsou velká, ale soutěž je těžká, což je vidět na Spartě, Plzni, na nás, na Boleslavi, tedy na týmech, které jsou trochu silnější," uvedl asistent slávistického trenéra Jiří Chytrý, který v minulosti ve Zlíně působil.

"Ševcům" se sice na jaře v lize nedaří, ale v poháru ve čtvrtfinále přešli po výhře 4:2 v prodloužení přes Liberec. "Po výhře na Bohemce můžeme jet na Slavii lépe naladěni. Slavia má široký kádr a o den déle volna, ale nebrečíme. Budeme zase hryzat a kousat tak, abychom to Slavii znepříjemnili. Hraje se to na jeden zápas, což je výhoda. Je to vabank, někdy vám to vyjde tak jako v ruletě, že vám padne vaše číslo," konstatoval zlínský trenér Bohumil Páník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články