Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

SESTŘIH: Plzeň suverénně prokráčela přes Jablonec do pohárového semifinále

Plzeň přejela v dohrávaném čtvrtfinále poháru, které se 27. února neuskutečnilo kvůli mlze, jednoznačně Jablonec 3:0. Domácí nevyužili několik příležitostí a Západočeši trestali. Viktoria se ujala vedení v 34. minutě díky vlastnímu gólu Nemanji Tekijaškiho, záhy zvýšil Jan Kopic a definitivní pojistku přidal ve druhém poločase Cheick Souaré. Postupující v semifinále přivítá Zlín. V druhém semifinále druholigová Opava ve středu vyzve doma úřadujícího českého mistra pražskou Spartu. Přímý přenos nabídne ČT2 a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále poháru Jablonec – Plzeň s ohlasy

Plzeňští se Severočechy osm soutěžních zápasů po sobě neprohráli a slaví první postup do semifinále poháru od sezony 2020/21.

"Mužstvo bylo dnes zaťaté a šlo za výhrou. Bylo to z týmu cítit už před zápasem. Viděl jsem tým, který, když se rozhodne, že vyhraje, tak vyhraje. Řekl bych, že jsme uplatnili i evropské zkušenosti," řekl trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Oba týmy vstupovaly do pohárového čtvrtfinále po víkendové porážce v lize. Plzeň podlehla Liberci 1:3 a utrpěla první porážku po 16 soutěžních duelech. Do sestavy Viktorie se vrátily opory Chorý, Červ, Hranáč a Dweh, naopak Severočechům scházela řada zraněných hráčů.

Přesto Jablonečtí zahrozili jako první. Filip Souček ve třetí minutě zakroutil rohový kop přímo do branky a gólman Jedlička po mírném zaváhání zachytil balon těsně před čárou. Ve 12. minutě se na opačné straně neprosadil bývalý jablonecký záložník a nejlepší střelec ligové sezony Šulc, který trefil tyč. Po půlhodině hry zachránila branková konstrukce i hosty po Kratochvílově ráně zpoza vápna.

Ve 34. minutě otevřeli skóre Plzeňští. Kopic poslal centr z pravé strany do vápna, Tekijaški jej hlavou nešťastně uklidil do vlastní sítě. Za další tři minuty Viktoria zvýšila. Po pěkné kombinaci a Souarého přihrávce zakončil na zadní tyče Kopic, další bývalý jablonecký záložník.

"V úvodu měli domácí závary, vadily mi odražené míče, které ještě Jablonec stačil opakovaně zakončovat. Pak jsme ale dali dva góly v rychlém sledu a Jablonci odskočili. Oba krajní hráči byli výborní, byl to jeden z elementů, který rozhodl zápas. Pomohli nám i hráči, kteří se vrátili do sestavy," řekl Koubek.

Na druhé straně vypálil kousek vedle Čanturišvili, jinak ale hosté poměrně s přehledem kontrolovali průběh. V 65. minutě navíc zvýšili už na 3:0 poté, co Souaré poslal odražený míč přesně k tyči. Francouzská zimní posila Viktorie si připsala druhou soutěžní trefu za Západočechy. V 75. minutě zasáhl proti Kanakimanovi Jedlička a dvanáctý celek nejvyšší soutěže se tak proti třetímu týmu nedočkal ani branky.

FK Jablonec – Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)

Branky: 34. vlastní Tekijaški, 37. Kopic, 65. Souaré. Rozhodčí: Radina  Caletka, Antoníček  Machálek (video). ŽK: Kratochvíl, Štěpánek, Hollý  Kopic, Červ. Diváci: 2011.

Jablonec: Hanuš  F. Souček, Tekijaški, D. Souček  Štěpánek, Kratochvíl (62. Houska), Martinec (76. Velich), Čanturišvili (62. Hübschman)  Kanakimana, Hollý (82. Gaši)  Chramosta (62. Alégué). Trenér: Látal.

Plzeň: Jedlička  Dweh, Hranáč, Jemelka  Kopic (90. Sýkora), Kalvach, Červ (90. Hejda), Souaré  Vydra (66. Kliment), Šulc (85. Traoré)  Chorý (90. Metsoko). Trenér: Koubek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články