Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rasismus v hlavní roli také v MOL Cupu, terčem vulgarit byl exopavský Manzia

Středeční zápas prvního kola MOL Cupu mezi divizním Slavičínem a třetiligovým Frýdkem-Místkem poznamenal v prodloužení rasistický incident. Jeden z domácích příznivců urazil hráče tmavé pleti Bidjeho Manziu a útočník z Demokratické republiky Kongo okamžitě reagoval. Hlavou udeřil jednoho z přítomných diváků a byl vyloučen.

Bidje Manzia v opavském dresu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Na Mandziho byl faul. Když ležel na zemi, jeden z diváků na něj zakřičel: 'Vstávej, ty černá opice.' Nevěděl, kdo to říká, ale vstal, zamířil k zábradlí a trefil prvního člověka," popsal brankář Frýdku-Místku Josef Květon. "Bohužel ho urazil pán, co stál za ním. Vím přesně, o koho šlo. Měl s sebou i děti. Řekl jsem mu, že jim moc hezký příklad, jak se správně chovat, nedává. Nevěděl, co říct. Ale neviním ostatní, byl to zkrat jedince," doplnil.

Květon incidentu litoval i kvůli Manziově povaze. "Je to hodný a pokorný kluk, co se snaží učit česky, chce zapadnout. Není to klasický zahraniční hráč, co si sem přijede vydělat peníze a všechno ostatní má u zadku. Proto mě mrzí, jak to dopadlo a že to neunesl." 

Šestadvacetiletý Manzia má za sebou 45 ligových startů v dresu pražské Dukly, Olomouce a Opavy, v nichž vstřelil dva góly.

Slavičín nakonec vyhrál 3:2 po prodloužení, v normální hrací době skončil zápas 2:2. Těsně před vyloučením Manzii dostal červenou kartu i jeho spoluhráč Lukáš Neuer.

Deník.cz uvedl, že vedení Frýdku nejspíše zažádá u disciplinární komise o Manziovo omilostnění, jelikož podle vedoucího mužstva Svatopluka Schäfera ho vyprovokoval domácí příznivec.

K největšímu výsledkovému překvapení v úvodním kole domácího poháru došlo v Sedlčanech. Tamní divizní mužstvo porazilo druholigové Táborsko 4:3 na penalty. V normální hrací době skončil duel 2:2, po prodloužení 3:3.

Zdroj
ČTK, Denik.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články