Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Prvoligové týmy nástrahy 2. kola českého poháru zvládly. Až na Příbram

Praha - Všech šest ligových týmů dnes dokázalo přejít přes zrádné druhé kolo Poháru České pošty. Proti soupeřům z nižších soutěží se však často jen těžko prosazovaly. Například Slavia vyhrála na půdě divizní Kutné Hory jen 1:0, stejně jako Dukla v Kolíně, který hraje o dvě patra níže. Jihlava se na hřišti divizních Svitav bála o výsledek až do poslední minuty a musela se spokojit s výhrou 2:1. Baník Ostrava dal vítězný gól na 2:1 na hřišti druholigové Karviné až šest minut před koncem, kdy domácí hráli v deseti. Slovácko sice v divizním Brumově nastřílelo pět branek, ale zároveň tři inkasovalo. A Sigma Olomouc také zlomila Prostějov z MSFL až v poslední půlhodině. Jediným vyřazeným ligovým týmem tak zůstala Příbram.

Trenér Slavie Petr Rada šetřil z opor jen Čontofalského, Latku a Kisela, ale divizní nováček Kutná Hora před více než dvěma tisíci diváků favoritovi statečně vzdoroval. Kapituloval až čtyři minuty před přestávkou, kdy Hurka připravil gól pro Vošahlíka. Slavia pak kontrolovala hru, měla šance, ale druhý gól už dát nedokázala, ani když hrála v závěru v početní převaze po Filipcově vyloučení.

Po nejtěsnějším výsledku 1:0 postoupila také Dukla Praha, která vyhrála na hřišti Kolína. Zápas ve prospěch celku z Julisky rozhodl dvě minuty před přestávkou útočník Svatonský. Ligový nováček Jihlava se po pěti remízách za sebou dočkal vítězství, ale své fanoušky moc nepotěšil. Ve Svitavách zachránil postup dvěma góly bosenský útočník Mešanovič, ale divizní soupeř ještě stihl snížit na 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
2. kolo Poháru České pošty

Obhájce trofeje z Olomouce vyhrál v hanáckém derby v Prostějově na první pohled jasně 4:1. Sigmu poslal do vedení už po deseti minutách zkušený záložník Heinz, ale domácí nesložili zbraně a Papoušek, jeden z exligových hráčů v prostějovském týmu, po změně stran vyrovnal. Závěr však už patřil Sigmě, která přidala tři góly.

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec dal v Brumově příležitost hráčům, na které se často nedostává, a jeden z nich Jan Lukáš se mu odměnil hattrickem, zatímco v lize ještě na gólový zápis čeká. Především jeho zásluhou Slovácko vyhrálo 5:3, ale tři obdržené góly ukázaly, proč je u dna ligové tabulky.

V Karviné se schylovalo k penaltám, neboť na gól ostravského Greguše odpověděl z pokutového kopu Vladavič. Ale šest minut před koncem posunul Baník do dalšího kola Vrťo. Další ligové kluby vstoupí do poháru příští týden. Nejlepší čtveřice z minulého ročníku Liberec, Sparta, Plzeň a Mladá Boleslav byla nasazena do třetího kola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články